FLOREȘTI

Se modernizează sistemul de iluminat public din Florești. Investiție de 4,5 milioane de lei.

47 de străzi din comuna Florești vor avea modernizat sistemul de iluminat public. Investiția se ridică la 4,5 milioane de lei.

Modernizare sistem de iluminat public Florești/Foto: Bogdan Pivariu - Facebook Modernizare sistem de iluminat public Florești/Foto: Bogdan Pivariu - Facebook

 

 


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat modernizarea sistemului de iluminat public din comună. 

 


Potrivit acestuia, modernizările vor include aproape 1.000 de stâlpi noi, proiectul având o valoare de 4,5 milioane de lei. 

„Aproape 1000 de stâlpi noi vor fi modernizați sau înlocuiți cu corpuri de iluminat cu LED-uri, reducând semnificativ consumul de energie.
Proiectul in valoare de 4,5 milioane lei este finanțat din fonduri nerambursabile din cadrul «Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public».
Sistemul include senzori de telegestiune pentru gestionarea de la distanță a disfuncționalităților și va implica servere și licențe de sistem pentru o gestiune eficientă, evaluată la 1,02 milioane lei. 
Această modernizare urmărește îmbunătățirea serviciului public, sporirea siguranței pietonale, reducerea infracționalității și intervenții rapide în situații de urgență.”, a transmis Bogdan Pivariu. 


Proiectul va fi implementat pe:

  •  6 străzi în Luna de Sus, cu o lungime totală de 6 km
  • 41 de străzi în Florești, însumând 30 km

„Reușim astfel să mai facem un pas important către o infrastructură durabilă, mai sigură și mai conectată digital!”, a adăugat edilul.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Floreștiul are o nouă capelă mortuară modernă. Au fost finalizate lucrările de lângă cimitirul din Tăuți

Noi locuri de joacă pentru copiii din Florești. Pivariu: „Aceste proiecte nu sunt doar investiții în spații de joacă, sunt promisiuni pentru viitor”

Ultimele Stiri
abonare newsletter