FLOREȘTI

Locuri noi la grădiniță, în comuna Florești. Clădirea vechii școli din Tăuți va fi transformată și extinsă

Primăria Florești a lansat licitația pentru extinderea corpului fostei școli din satul Tăuți și amenajarea unei grădinițe în clădire.

Locuri noi la grădiniță, în comuna Florești. FOTO: Pixabay Locuri noi la grădiniță, în comuna Florești. FOTO: Pixabay

 

 


Mai multe locuri la grădiniță în comuna Florești. Primăria a lansat licitația pentru achiziția unor lucrări de construcție pentru obiectivul „Reabilitare și extindere și mansardare Corp C1, amenajare grădiniță în Corpul C1, împrejmuiri, amenajări exterioare”. 

 


Potrivit caietului de sarcini, se propune reabilitarea, extinderea și mansardarea corpului C1 pentru amenajarea grădiniței, cu regim de înălțime P+M(E). De asemenea, se propune extinderea spre sud-est, precum și mansardarea suprafeței rezultate, cu etajare parțială (peste zona vestică și parțial peste zona sudică). Durata contractului este de maxim 18 luni.

Valoarea contractului este estimată la 3.283.759 lei, bani de la bugetul local. Criteriul de atribuire a contractului este prețul cel mai redus. Ofertele pot fi depuse până în 12 septembrie.


Conform documentației aprobate de Consiliul Local în urmă cu circa un an, prin lucrările de reabilitare propuse în cadrul acestui proiect se urmărește:

  • Existența unei structuri de învaţămant în satul Tăuţi;
  • Asigurarea infrastructurii necesare pentru înscrierea a 54 de copii în învăţămantul preşcolar;
  • Asigurarea unei infrastructuri corespunzătoare ciclurilor educaţionale;
  • Accesul la educaţie cu facilităţi de dezvoltare a aptitudinilor, dezvoltarea timpurie a copiilor;
  • Reducerea ratei de abandon școlar.

„În satul Tăuți, facem reconversia a clădirii fostei școli și vom face o grădiniță. Primăria Florești este implicată activ în creșterea numărului de locuri pentru creșele și grădinițele din comună”, a transmis recent primarul Bogdan Pivariu.


Cea mai mare comună din țară accesează tot mai multe granturi cu finanțare nerambrusabilă, mai ales pentru proiecte dedicate sectorului educațional. Anul acesta, administrația locală din Florești a obținut o finanțare nerambursabilă pentru modernizarea a două grădinițe din comună. Valoarea grantului este de 1 milion de euro. Este vorba de două proiecte destinate îmbunătățirii condițiilor de studiu în grădinițele Cetatea Fetei și a Grădiniței din strada Horea, cu termen de implementare de doi ani. 

În decembrie 2022, Primăria din Florești obținea aprobarea unei finanțări în valoare de 3,4 milioane de euro, prin intermediul Ministerului Dezvoltării, pentru realizarea unei noi creșe în cartierul Cetatea Fetei. 


Potrivit detaliilor proiectului, viitoarea creșă din comună va fi una modernă și prietenoasă cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile. Aceasta va dispune de o capacitate de 70 de locuri.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Se mută stațiile de transport în comun din Florești. Primar: „Lansez un apel la atenție sporită tuturor și respectarea indicatoarelor rutiere!”

abonare newsletter