FLOREȘTI

Se mută stațiile de transport în comun din Florești. Primar: „Lansez un apel la atenție sporită tuturor și respectarea indicatoarelor rutiere!”

În urma lucrărilor de modernizare din Florești, realizate în zona Terra, amplasamentele unor stații de transport public în comun vor fi modificate.

Modificare amplasament stații CTP, în Florești/Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com Modificare amplasament stații CTP, în Florești/Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com

 

 


Lucrările pe șantierul din zona Terra Florești avansează. În contextul proiectului de modernizare, sunt anunțate câteva modificări ale stațiilor de transport CTP, care vor fi mutate. 

 


Modificări în amplasamentele stațiilor CTP din Florești

Primarul Bogdan Pivariu a anunțat o serie de modificări ce vizează locațiile stațiilor de transport public din Florești, în condițiile desfășurării proiectelor de modernizare a străzii Dumitru Tăuțan și a lucrărilor din zona Terra. 

„Am ajuns la o nouă etapă în derularea proiectului de modernizare a „strâmtorii” Terra. 


Începând de sâmbătă devin valabile noile amplasamente ale stațiilor de transport în comun, în urma lucrărilor de modernizare și în baza proiectului de sistematizare rutieră aprobat pentru eficientizarea traficului și creșterea siguranței locuitorilor. De asemenea, au fost efectuate și noile marcaje rutiere pe carosabil”, notează primarul Bogdan Pivariu pe pagina sa de Facebook. 

Primarul Bogdan Pivariu a anunțat modificarea amplasamentelor pentru câteva stații de transport public din Florești/Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com

Astfel, la iesire în drumul național DN 1, pe sensul dinspre cartier Terra, stația se va muta pe Dumitru Tăuțan pe banda nou înființată, dedicată mijloacelor de transport în comun, pentru a corespunde noii scheme de trafic.


Pe sensul de intrare dinspre DN, stația de autobuz va fi situată înspre cartierul Terra și instalată într-o zonă cu alveolă special amenajată.

Modificare amplasament stații CTP, în Florești/Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com

Echipaje ale poliției locale se vor afla în zonă pentru desfășurarea în siguranță a traficului în următoarele zile, iar Primăria din Florești a lansat un apel pentru atenție sporită în trafic și respectarea indicatoarelor rutiere.


În urma lucrărilor de modernizare, strada D. Tăuțan va avea 4 benzi și anume: o bandă intrare din DN, o bandă ieșire spre stânga-direcția Gilău și două benzi spre dreapta.

De altfel, lucrările de infrastructură vizează întreaga zonă „Terra” și străzile Dumitru Tăuțan - Dumitru Mocanu - Petuniei-Dumitru Mocanu 2 (noua stradă ce va fi creată). Potrivit propunerilor din proiect, intersecția D. Tăuțan - DN va fi organizată cu intersecția cu Strada Morii, prin semaforizare și crearea unei benzi de mijloc pentru permiterea virajului la stânga pe ambele direcții, în condiții de siguranță sporită

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Progres pe șantierul Terra din Florești. Urmează asfaltarea pe Dumitru Tăuțan. Primar: „Urmați rutele ocolitoare”

abonare newsletter