Externe

Primul pod între Rusia și China a fost deschis. Focuri de artificii colorate, lansate de pe malul rusesc. VIDEO

Primul pod rutier între Rusia și China a fost deschis vineri pentru transportul de marfă, pe măsură ce legăturile dintre cele două țări se adâncesc, din cauza războiului din Ucraina.

Primul pod între Rusia și China a fost deschis / Foto: captură video YouTube - Djuki San Primul pod între Rusia și China a fost deschis / Foto: captură video YouTube - Djuki San

 

 


Ceremonia de deschidere a podului a avut loc vineri, când mai multe camioane de marfă l-au traversat, în timp ce de pe malul rusesc au fost lansate focuri de artificii colorate, inclusiv în culorile drapelului rus, scrie digi24.ro, care citează The Moscow Times.

Podul Blagoveshchensk-Heihe are o lungime de 1 km, iar lucrările de construcție la el, peste râul Amur, au fost gata la sfârșitul anului 2019 în mare parte.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 


Construcția ar fi costat 319 milioane de dolari, adică 18,8 miliarde de ruble, dintre care 14 miliarde de ruble ar fi costat doar partea rusă a podului.

Până acum, transportul între orașele de la frontieră (care au legături comerciale strânse) a fost asigurat cu bărci, poduri plutitoare și chiar pe gheață în sezonul rece, scrie sursa citată.


De asemenea, Vitali Saveliev, ministrul rus al Transporturilor, a declarat că noul pod va crește schimbul de mărfuri dintre cele două țări la 1 milion de tone pe an.

CITEȘTE ȘI:

Putin spune că Rusia nu va opri sondele de petrol în ciuda sancțiunilor: „Nimeni nu va turna ciment peste sonde”

Ucraina refuză să demineze portul Odessa pentru exportul de cereale: „Rusia va dori să atace”

Exporturile de gaze din Rusia au scăzut cu aproape 30%, în primele cinci luni din 2022

abonare newsletter