Externe

Zelenski sprijină o petiție prin care se cere introducerea de vize obligatorii pentru cetățenii ruși

Președintele ucrainean Zelenski sprijină o petiție prin care se solicită vize obligatorii pentru cetățenii ruși la intrarea în Ucraina.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski  / Foto: Facebook - Volodimir Zelenski Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski / Foto: Facebook - Volodimir Zelenski

 

 


Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a exprimat miercuri sprijinul pentru petiţia prin care se solicită introducerea obligativităţii vizei pentru cetăţenii ruşi care intenţionează să intre în Ucraina, transmit Reuters şi DPA.

 


Începând din februarie până miercuri noaptea, petiţia online strânsese aproximativ 27.000 de semnături.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„Din cauza agresiunii Rusiei, problema ridicată este importantă şi urgentă”, a scris Zelenski.


Liderul ucrainean a afirmat că este necesară înăsprirea controlului asupra intrării cetăţenilor ruşi pe teritoriul Ucrainei.

Guvernul de la Kiev, condus de premierul Denis Şmîhal, a fost mandatat să elaboreze un regulament în această privinţă.


În principiu, între Ucraina şi Rusia există un regim fără vize. Totuşi, în anii anteriori au existat deja unele restricţii asupra intrării ruşilor în Ucraina, iar multor indivizi le-a fost refuzat accesul pe teritoriul ucrainean. Reuters aminteşte că, în cursul lunii aprilie, preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care se introduc restricţii de intrare în Rusia pentru cetăţenii ţărilor pe care Moscova le consideră 'ostile', printre care Ucraina.

La 24 februarie acest an, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei, Moscova susţinând că este vorba despre o „operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine.

CITEȘTE ȘI:

Zelenski cere Occidentului lansatoare multiple de rachete și spune că Ucraina a „rupt coloana vertebrală” a armatei ruse

Președintele Zelenski: Orice alternativă la aderarea Ucrainei la UE e un compromis între Europa și Rusia

Ultimele Stiri
abonare newsletter