Externe

Germania se pregătește să primească persoane grav rănite și bolnavi din Ucraina

Germania a anunţat luni că se pregăteşte să primească mai multe mii de persoane care fug de războiul din Ucraina, inclusiv persoane grav rănite şi bolnave, informează dpa.

Germania se pregătește să primească persoane grav rănite și bolnavi din Ucraina care au nevoie urgentă de ajutor Germania se pregătește să primească persoane grav rănite și bolnavi din Ucraina care au nevoie urgentă de ajutor

 

 


Ministrul german al sănătăţii Karl Lauterbach a declarat că Germania va juca „un rol central în oferirea de îngrijiri medicale pentru cetăţeni din Ucraina”.

 


„Sistemul de sănătate al Ucrainei este parţial pe punctul de a se prăbuşi - ne pregătim pentru aceasta”, a spus Lauterbach la Berlin.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„Ne pregătim pentru (primirea de) persoane grav rănite care au nevoie de tratament medical intensiv, pacienţi ucraineni care trebuie să fie transferaţi pentru că spitalele au fost bombardate, refugiaţi care vin la noi cu boli grave, pacienţi pe dializă, de exemplu, pacienţi cu cancer, oameni care au nevoie urgentă de ajutor”, a adăugat ministrul german al sănătăţii.


Sunt planificate transporturi mai mari de oameni răniţi şi bolnavi, care nu mai pot fi trataţi pe plan local în Ucraina. „La ora actuală, la oraşele din care ar fi necesare astfel de transferuri este foarte greu de ajuns pe calea aerului şi astfel de transporturi ar fi foarte periculoase”, a spus Karl Lauterbach.

Transporturi au început să fie pregătite pentru momentul când coridoare umanitare vor putea fi stabilite şi când se va conveni asupra unor armistiţii. Ministerul Afacerilor Externe german va coordona aceasta, iar Crucea Roşie va organiza acţiunile pe teren, a precizat Lauterbach.

CITEȘTE ȘI:

Live UPDATE VIDEO. Ziua 12 de război în Ucraina: Forţele ruse încearcă să preia controlul capitalei ucrainene Kiev

Ucraina în UE. Când ar putea deveni membru cu drepturi depline?

Ultimele Stiri
abonare newsletter