Externe

Doi copii din Ucraina au fost omorâți de bombardamente în timp ce încercau să fugă din calea războiului. VIDEO

Trei persoane, dintre care doi copii, au fost ucise duminică de bombardamentele rusești. Cei trei încercau să fugă din orașul Irpin.

Trei persoane, omorâte în timp ce încercau să fugă. Foto: Captură ecran video The New Voice of Ukraine. Trei persoane, omorâte în timp ce încercau să fugă. Foto: Captură ecran video The New Voice of Ukraine.

 

 


Civilii, însoțiți de militari, încercau să fugă din Irpin, însă au fost bombardați în timpul evacuării de către trupele rusești.

 


Mai multe proiectile de artilerie au lovit un punct de control al civililor care voiau să intre în Kiev din Irpin, moment în care, au fost uciși doi copii și un adult, conform CNN.

Deși civililor li s-a promis că vor fi lăsați să fugă, fiind pregătite mai multe autobuze pentru a fi evacuați, în momentul în care oamenii se îndreptau spre acestea, trupele rusești au început să îi bombardeze.


Rușii nu respectă acordul de încetare a focului în timpul evacuărilor

Scene asemănătoare s-au întâmplat și la Mariupol, consiliul municipal de acolo acuzând forţele ruse că nu respectă acordul de încetare a focului agreat de-a lungul întregii rute stabilite pentru evacuarea civililor: „Negociem cu partea rusă pentru a confirma acordul de încetare a focului de-a lungul întregului coridor de evacuare”.

Astfel, a doua rundă de încercări de evacuare a civililor din Mariupol a eșuat, bombardamentele rușilor făcând imposibilă acțiunea.


Ieri, Anton Heraşcenko, consilier în Ministerul de Interne al Ucrainei, declara că vor exista şi alte acorduri cu Rusia pentru a stabili coridoare umanitare prin intermediul cărora să fie evacuaţi civilii din comunităţile aflate pe linia frontului, în contextul invaziei ruse în Ucraina.

CITEȘTE ȘI:

Imaginile neputinței. Mame din Ucraina care se ascund cu nou-nascuții de bombardamente. VIDEO

Jurnaliștii britanici de la Sky News, răniți de ruși lângă Kyiv. Au strigat degeaba: „Stop! We are journalists! F**k!” VIDEO

abonare newsletter