Externe

Imaginile neputinței. Mame din Ucraina care se ascund cu nou-nascuții de bombardamente. VIDEO

Războiul a paralizat Ucraina de zece zile, însă chiar și așa, viața merge mai departe. În timp ce unii mor într-o batalie care nu e a lor, alte suflete se nasc.

Mame din Ucraina, adăpostindu-se în buncăre cu nou-născuții. Foto: Captură ecran video The New Voice of Ukraine. Mame din Ucraina, adăpostindu-se în buncăre cu nou-născuții. Foto: Captură ecran video The New Voice of Ukraine.

 

 


Sute de mii de ucraineni au reușit să plece din țară de la începutul invaziei rusești, lăsând totul în urmă, pentru a-și salva viața. Multi alții, însă, au rămas în țara devenită „câmp” de război, fie pentru că nu au mai apucat, fie din curaj ori iubire pentru patrie.

 


Printre cei din urmă se numără și femeile pe care destinul le-a făcut mame în vreme de război. Viața nu poate fi oprită oricât de mare ar fi numărul soldaților și oricât de puternice ar fi armele.

În aceste condiții, femeile din Ucraina care au născut în aceste zile, sunt nevoite să se adăpostească cu nou-nascuții în buncăre care au devenit spitale improvizate, pentru a se salva din calea bombardamentelor care de zece zile nu încetează pe teritoriul Ucrainei.


În imaginile video surprinse se poate vedea cum zeci de mame stau înghesuite pe câțiva metri păstrați, păzindu-și nou-născuții de un război al orgoliilor, poate, în care au devenit fără voie victime colaterale.

CITEȘTE ȘI:

Miting pro-rus în Belgrad. Manifestanții, în stradă cu icoane și poza lui Putin. FOTO

Jurnaliștii britanici de la Sky News, răniți de ruși lângă Kyiv. Au strigat degeaba: „Stop! We are journalists! F**k!” VIDEO

Peste 28.000 de ucrainieni au intrat vineri în România. De la începutul războiului, numărul refugiaților a ajuns la aproape 200.000

Ultimele Stiri
abonare newsletter