Externe

Moscova interzice protestele pro sau contra Ucrainei. Care este motivul?

Autorităţile din Moscova au respins cererile pentru demonstraţii atât din partea adversarilor invaziei Ucrainei, cât şi ale susţinătorilor forţelor armate ale Rusiei.

Moscova interzice protestele pro sau contra Ucrainei. Care este motivul? Moscova interzice protestele pro sau contra Ucrainei. Care este motivul?

 

 


Într-un comunicat difuzat vineri, administraţia locală a menţionat pandemia de coronavirus pentru a justifica interdicţia. Autorităţile nu au dezvăluit cine a solicitat autorizarea mitingurilor şi cu ce ocazie.

 


Partidul de opoziţie Iabloko a criticat aspru invazia Ucrainei ordonată de preşedintele Vladimir Putin şi a anunţat că va organiza un marş de protest la Moscova.
 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 Potrivit site-ului independent de ştiri Meduza, au fost cereri şi din partea susţinătorilor a ceea ce Kremlinul numeşte „operaţiune militară specială” în Ucraina. Demonstraţiile au fost interzise de multă vreme la Moscova din cauza pandemiei.

Cu toate acestea, oamenii au ieşit recent în stradă în zeci de oraşe din Rusia pentru a protesta împotriva războiului din Ucraina, în ciuda faptului că se confruntă cu arestări, amenzi mari şi violenţe ale poliţiei. 


Potrivit site-ului rus de monitorizare a protestelor, OVD-Info, peste 8.000 de protestatari au fost reținuți de polițiști de la începutul protestelor din Rusia.

La Moscova, administraţia oraşului a primit mai multe cereri pentru autorizarea de demonstraţii cu 25.000 până la 100.000 de participanţi.

 

CITEȘTE ȘI:

Live UPDATE VIDEO. Ziua 12 de război în Ucraina: Forţele ruse încearcă să preia controlul capitalei ucrainene Kiev

Cancelarul german exclude implicarea NATO în războiul din Ucraina: „Trebuie prevenită o confruntare între NATO și Rusia”

Copii arestați în Rusia, pentru că au protestat împotriva războiului. Cel mai mic are 7 ani. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter