Externe

Cancelarul german exclude implicarea NATO în războiul din Ucraina: „Trebuie prevenită o confruntare între NATO și Rusia”

Cancelarul german Olaf Scolz exclude participarea NATO la războiul din Ucraina. El susține că o confruntare directă între NATO și Rusia trebuie evitată.

Cancelarul german exclude implicarea NATO în războiul din Ucraina: „Trebuie prevenită o confruntare între NATO și Rusia” Cancelarul german exclude implicarea NATO în războiul din Ucraina: „Trebuie prevenită o confruntare între NATO și Rusia”

 

 


Cancelarul german Olaf Scholz a reiterat că NATO nu va participa la războiul din Ucraina, în urma invaziei militare lansate de Rusia în 24 februarie, relatează vineri DPA.

 


„Aceasta ar duce la o escaladare dramatică a acestei situaţii dificile în Ucraina, ceea ce ar aduce mare pericole”, a declarat Scholz pentru postul de televiziune ZDF. „Iată de ce nu ar fi o politică responsabilă să facem asta acum”, a spus şeful executivului german, care a subliniat că trebuie prevenită o confruntare directă între NATO şi Rusia.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„De aceea nu va exista acum nicio decizie care va conduce la implicarea militară a statelor NATO în această confruntare”, a precizat Olaf Scholz.


El a subliniat că pentru dezescaladarea situaţiei din Ucraina este nevoie de o încetare a focului şi de negocieri suplimentare privind o retragere a forţelor ruse de pe teritoriul ucrainean.

În opinia sa, într-o primă etapă sancţiunile convenite contra Rusiei şi-au făcut simţite consecinţele. „Ceea ce se întâmplă chiar acum este un război împotriva poporului ucrainean”, a adăugat el.


De asemenea, cancelarul german a spus că nu crede că o schimbare de regim în Rusia ar rezolva problemele din regiune întrucât democraţia este ceva care trebuie să vină de la oameni.

„Nu există un buton pe care poţi apăsa pentru a soluţiona toate problemele. Singura cale este de a încerca cu persistenţă să creăm un cadru pentru negocieri şi de a găsi un consens”, a încheiat el.

CITEȘTE ȘI:

Live UPDATE VIDEO. Ziua 12 de război în Ucraina: Forţele ruse încearcă să preia controlul capitalei ucrainene Kiev

Zelenski avertizează: „Dacă Ucraina cade, Rusia va ataca ţările baltice şi Europa de Est”

Ultimele Stiri
abonare newsletter