Externe

Austria a relaxat condițiile de intrare în țară. Accesul pe teritoriul țării, permis și celor nevaccinați

Austria relaxează începând de marţi reglementările privind accesul pe teritoriul său, după două luni de restricţii asociate pandemiei de COVID-19.

Austria a relaxat condițiile de intrare în țară. Accesul pe teritoriul țării, permis și celor nevaccinați Austria a relaxat condițiile de intrare în țară. Accesul pe teritoriul țării, permis și celor nevaccinați

 

 


Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 şi persoanele care au trecut prin boală, precum şi cele care deţin un test COVID-19 cu rezultat negativ vor putea să intre în Austria începând de marţi.

În ultimele două luni, persoanele nevaccinate împotriva noului coronavirus nu aveau permisiunea de a pătrunde pe teritoriul austriac.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


 

Pentru industria turismului, este important ca ţara să poată primi un număr cât mai mare de turişti pentru restul sezonului de iarnă, cei mai mulţi urmând să vină probabil din Germania.


Începând din 5 martie, aproape toate restricţiile asociate noului coronavirus vor fi anulate în Austria. Doar purtarea măştii sanitare FFP2 va rămâne obligatorie în anumite spaţii publice.

O excepţie o reprezintă însă oraşul Viena, unde autorităţile locale doresc să menţină pentru moment o parte dintre restricţii, de exemplu în domeniul gastronomiei, prin restricţionarea accesului pentru publicul general - doar persoanele care prezintă dovada vaccinării anti-COVID-19 sau a trecerii prin boală putând să intre în restaurante.


Rata de incidenţă pe şapte zile, care era până recent de 2.200 de cazuri la 100.000 de locuitori, a început să prezinte o tendinţă de scădere în Austria. Situaţia din spitalele austriece, mai ales în secţiile de terapie intensivă, este stabilă.

 

CITEȘTE ȘI:

Britanicii infectați cu COVID-19 nu vor mai sta în carantină. Testarea în masă va fi oprită din aprilie

Germania plănuieşte relaxarea restricţiilor de călătorie legate de COVID-19

Ultimele Stiri
abonare newsletter