Externe

Britanicii infectați cu COVID-19 nu vor mai sta în carantină. Testarea în masă va fi oprită din aprilie

Persoanele infectate cu COVID-19 din Marea Britanie nu vor mai sta în carantină obligatorie, măsura fiind una doar recomandată.

Britanicii infectați cu COVID-19 nu vor mai sta în carantină. Britanicii infectați cu COVID-19 nu vor mai sta în carantină.

 

Britanicii testaţi pozitiv la coronavirus nu vor mai fi obligaţi să intre în carantină de joi, iar testarea universală gratuită va lua sfârşit în aprilie, conform unor decizii luate de Boris Johnson.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News



Prim-ministrul britanic a detaliat strategia pentru Anglia în Camera Comunelor luni după-amiază, după un diferend în cadrul guvernului privind finanţarea viitoarei supravegheri a evoluţiei virusului.

Cei care au un test pozitiv COVID-19 li se va recomanda să stea acasă cel puţin cinci zile, dar nu vor fi obligaţi de lege să facă acest lucru, potrivit planurilor supuse aprobării parlamentare.

Monitorizarea contacţilor va lua şi ea sfârşit joi, la fel ca plăţile pentru autoizolare şi obligaţia legală pentru indivizi de a-şi anunţa angajatorii că sunt obligaţi să se izoleze.

Johnson le-a mai spus deputaţilor că schimbările la plata concediului medical şi a alocaţiei pentru susţinerea angajării menite să-i ajute pe oameni în timpul pandemiei de coronavirus vor lua sfârşit la 24 martie.

Testarea în masă va fi redusă din aprilie


Oamenii în vârstă de 75 de ani şi peste, cei cu imunitate scăzută şi cei care trăiesc în centre de îngrijire vor avea posibilitatea de a primi o nouă doză booster împotriva COVID-19 în această primăvară, potrivit planurilor lui Johnson.

Testarea gratuită universală va fi sever redusă de la 1 aprilie şi se va axa pe persoanele cele mai vulnerabile, Agenţia sanitară britanică urmând să stabilească detaliile, deşi testarea va continua în mediile cele mai riscante, precum centrele de îngrijire socială.

CITEȘTE ȘI:

Noi reguli privind carantina în România. Cât durează carantina pentru nevaccinați și vaccinați? Stau în carantină și contacții direcți

România renunţă la lista ţărilor cu risc epidemiologic şi reduce carantina pentru nevaccinaţi

Ultimele Stiri
abonare newsletter