Externe

Germania plănuieşte relaxarea restricţiilor de călătorie legate de COVID-19

Guvernul din Germania plănuieşte relaxarea restricţiilor de călătorie legate de COVID-19 luna viitoare, înaintea vacanţei de Paşte, a declarat ministrul Sănătăţii, Karl Lauterbach.

Germania plănuieşte relaxarea restricţiilor de călătorie legate de COVID-19

 

 


În curând, ţările vor fi incluse în categoria de mare risc numai dacă pe teritoriul lor sunt prezente variante ale coronavirusului mai periculoase decât Omicron, cum ar fi Delta, a relatat cotidianul Neue Osnabrücker Zeitung, care citează un proiect de măsuri.

„Acest lucru ar trebui să facă mai uşoare călătoriile familiilor. Cu toate acestea, ele ar trebui să fie atente în vacanţă”, a declarat Lauterbach pentru un ziar german.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, schimbările urmează să intre în vigoare la 4 martie. Cabinetul urmează să discute miercuri despre această chestiune.

Conform schimbărilor, obligaţiile de înregistrare şi de carantină vor fi ridicate pentru persoanele care vin din ţările afectate de varianta Omicron a coronavirusului. Copiii nevaccinaţi care vin din ţările de mare risc vor putea să iasă din carantină când sunt testaţi negativ.


Cu toate acestea, persoanele nevaccinate vor trebui să arate în continuare un rezultat negativ la testul împotriva COVID-19 pentru a intra în Germania, chiar dacă vin din zone cu risc scăzut.

 

CITEȘTE ȘI:

Israelul va permite intrarea în țară tuturor turiștilor, inclusiv celor nevaccinați anti-COVID

Grecia și Portugalia relaxează regulile de călătorie pentru persoanele care vin din UE

Ultimele Stiri
abonare newsletter