Externe

Grecia și Portugalia relaxează regulile de călătorie pentru persoanele care vin din UE

Portugalia și Grecia vor relaxa regulile de călătorie și renunță, începând de luni, la testele COVID negative obligatorii până acum pentru toți cei care intrau pe teritoriul lor.

Grecia și Portugalia relaxează regulile de călătorie pentru persoanele care vin din UE Grecia și Portugalia relaxează regulile de călătorie pentru persoanele care vin din UE

 

 


Portugalia va relaxa începând de luni restricţiile pentru străinii care deţin un certificat digital COVID-19 european, renunţând îndeosebi la obligaţia ca aceştia să prezinte un test negativ la COVID-19 înaintea intrării pe teritoriul portughez, potrivit unui decret publicat duminică.

 


Călătorii aflaţi în posesia unui certificat digital COVID-19 din UE sau a oricărui alt document justificativ de vaccinare recunoscut vor fi scutiţi de prezentarea unui test negativ la sosirea pe teritoriul portughez, potrivit deciziei guvernului de la Lisabona.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News



Spre deosebire de alte ţări europene, Portugalia cerea de la începutul lui decembrie 2021 ca pasagerii de peste 12 ani, fie ei şi vaccinaţi anti-COVID-19, să prezinte teste negative pentru a putea intra în ţară.

Această nouă decizie a guvernului portughez respectă recomandările europene care vizează o mai bună coordonare a normelor aplicabile deplasărilor în interiorul UE şi evitarea impunerii de restricţii la adresa deţinătorilor unui certificat digital european COVID-19, aşa cum au făcut-o anumite ţări, în contextul apariţiei variantei Omicron, mult mai contagioasă.

Totodată, termenul de valabilitate a testelor antigen a fost redus în Portugalia, de la 48 la 24 de ore, potrivit unei decizii anunţate joi de consiliul de miniştri.

La fel ca în marea majoritate a ţărilor lumii, Portugalia se confruntă cu o creştere a numărului de infectări având legătură cu varianta Omicron.

Grecia renunță la cerința testului negativ pentru călătorii vaccinați

Pe lângă Portugalia și Grecia va renunţa de luni la cerinţa pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19 de a prezenta un test negativ PCR sau rapid la intrarea în ţară.
De săptămâna viitoare, certificatul de vaccinare UE va fi din nou suficient, a anunţat ministrul grec al sănătăţii, Thanos Plevris.

Cu toate acestea, cei nevaccinaţi vor fi în continuare obligaţi să prezinte un test negativ PCR efectuat în ultimele 72 de ore sau un test rapid antigen negativ efectuat în ultimele 24 de ore, la intrarea în ţară.

Grecia a introdus în decembrie anul trecut cerinţa de testare suplimentară pentru călătorii vaccinaţi pentru a reduce răspândirea coronavirusului în ţară, o măsură unilaterală a Atenei care a fost criticată de alte state membre ale UE la acea vreme.

 

CITEȘTE ȘI:

Încă o țară din Europa anunță ridicarea tuturor restricțiilor anti-COVID-19

Ultimele Stiri
abonare newsletter