Externe

Încă o țară din Europa anunță ridicarea tuturor restricțiilor anti-COVID-19

Guvernul suedez a anunţat joi că din 9 februarie va elimina toate restricţiile în vigoare în prezent din cauza pandemiei de coronavirus, ca urmare a procentului ridicat al populaţiei vaccinate.

Încă o țară din Europa anunță ridicarea tuturor restricțiilor anti-COVID-19 Încă o țară din Europa anunță ridicarea tuturor restricțiilor anti-COVID-19

 

 


Suedia se alătură astfel altor ţări nordice, precum Danemarca, care a eliminat restricţiile în urmă cu două zile, sau Finlanda care va renunţa la restricţii de-a lungul acestei luni, în timp ce Norvegia a ridicat deja toate restricţiile.

 


„A venit vremea să deschidem Suedia din nou. Contagierile vor rămâne ridicate o perioadă de timp, însă cele mai grave consecinţe au fost lăsate în urmă”, a declarat la o conferinţă de presă şefa guvernului suedez, Magdalena Andersson.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Când a prelungit restricţiile la sfârşitul lui ianuarie, Andersson deja anunţase 9 februarie ca posibilă dată pentru eliminarea definitivă a acestora. 


La fel ca în Danemarca, COVID-19 nu va mai fi considerată o boală critică pentru societatea suedeză. Anunţul implică faptul că restaurantele vor putea rămâne deschise şi după ora 23:00 şi că se va renunţa la limitarea numărului de persoane la evenimentele publice, precum şi la recomandarea de a lucra de acasă şi de a reduce contactele în spaţiile interioare.

Magdalena Andersson a precizat totuşi că riscul pentru cei nevaccinaţi se menţine ridicat, mai ales dacă este asociat unei vârste înaintate, astfel încât a anunţat că vor fi menţinute recomandările pentru această grupă de vârstă.


În total, 83,6 % dintre suedezii de peste 12 ani au fost vaccinaţi anti-COVID-19 cu schema completă, iar 49,8 % dintre adulţi au primit şi doza suplimentară.

 

CITEȘTE ȘI:

Noi reguli de intrare în Italia, începând de astăzi. Noile RESTRICȚII în vigoare se vor aplica şi călătorilor din alte ţări

Restricții relaxate la intrare în Anglia! Guvernul elimină testarea obligatorie înainte de intrarea în țară

abonare newsletter