Externe

Belgia consideră că a depăşit vârful infectărilor cu Omicron, dar „este prea curând” pentru a renunţa la restricţii

Belgia a înregistrat o scădere a numărului de contagieri cu 20% în ultima săptămână şi consideră că a depăşit vârful infectărilor cu varianta Omicron, însă autorităţile de la Bruxelles sunt de părere că „este prea curând” pentru a renunţa la restricţii.

Belgia consideră că a depăşit vârful infectărilor cu Omicron, dar „este prea curând” pentru a renunţa la restricţii Belgia consideră că a depăşit vârful infectărilor cu Omicron, dar „este prea curând” pentru a renunţa la restricţii

 

 


Deşi înregistrează o incidenţă cumulată la 14 zile de 5.701 de cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, Belgia a înregistrat o scădere a numărului de contagieri cu 20% în ultima săptămână şi consideră că a depăşit vârful infectărilor cu varianta Omicron, însă autorităţile de la Bruxelles sunt de părere că „este prea curând” pentru a renunţa la restricţiile sanitare.

 


„Vârful a rămas în spatele nostru”, a declarat vineri Steven Van Gucht, purtătorul de cuvânt al Institutului de sănătate publică Sciensano.

 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News



Deşi numărul spitalizărilor şi cel al deceselor provocate de COVID-19 au crescut cu 5%, respectiv cu 35%, curba infectărilor arată de câteva zile o tendinţă de scădere, părând să indice faptul că vârful infectărilor a fost atins pe 25 ianuarie.

Totuşi, şi în pofida ameliorării situaţiei epidemiologice, Steven Van Gucht a considerat că este încă „prea devreme” pentru a elimina restricţiile, deoarece „presiunea rămâne ridicată în spitale, în prima linie, la locurile de muncă, în şcoli”.


„Este mai prudent să menţinem o relaxare graduală”, a precizat expertul belgian. Autorităţile federale şi regionale din Belgia preconizează o reuniune asupra pandemiei vinerea viitoare, pe 11 februarie, în care, potrivit presei locale, se va analiza nivelul situaţiei de alertă epidemiologică şi, prin urmare, o posibilă relaxare a anumitor măsuri, precum limitarea programelor nocturne în sectorul de agrement.

Între timp, Belgia menţine în vigoare măsuri precum munca la domiciliu, care este obligatorie pentru aproape toate sectoarele publice, în timp ce barurile şi restaurantele trebuie să se închidă la miezul nopţii, iar măştile sanitare rămân obligatorii în transportul în comun şi în spaţiile publice închise.


 

CITEȘTE ȘI:

Încă o țară din Europa anunță ridicarea tuturor restricțiilor anti-COVID-19

abonare newsletter