Externe

Hamas a lansat un tir de rachete asupra orașului israelian Tel Aviv, în primul atac din ultimele patru luni

Atac cu rachete asupra orașului Tel Aviv și alte zone din centrul Israelului lansat de teroriștii Hamas.

Atac cu rachete lansat de Hamas asupra Israelului/Foto: IDF X Atac cu rachete lansat de Hamas asupra Israelului/Foto: IDF X

 

 


Teroriștii Hamas susțin că au lansat un atac masiv cu rachete spre zona Tel Aviv din centrul Israelului, pentru prima dată în aproape patru luni.

 


Armata israeliană a transmis că cel puţin opt rachete au fost trase duminică spre centrul ţării dinspre Rafah, în sudul îndepărtat al Fâşiei Gaza, unde trupele sale sunt angajate în lupte aprige cu grupurile armate palestiniene, însă multe dintre acestea au fost interceptate. 

CITEȘTE ȘI: 
Imagini șocante cu tinere israeliene luate prizoniere de teroriștii Hamas în octombrie 2023, publicate de președintele Israelului. „Lumea trebuie să se uite la această atrocitate crudă”.

De partea cealaltă, aripa militară a Hamas a declarat că a luat ca ţintă Tel Aviv-ul cu un „baraj major de rachete”, într-un mesaj postat duminică pe reţeaua socială Telegram.


„Am bombardat Tel Aviv-ul cu un baraj puternic de rachete ca răspuns la masacrele sioniste împotriva civililor”, au scris Brigăzile Izz ad-Din al-Qassam în mesajul lor postat online la câteva minute după ce sirenele de avertizare au sunat în centrul Israelului.

Anterior, teroriștii Hamas au anunțat că sâmbătă au luat „prizonieri” soldaţi israelieni în cursul unei ambuscade în tabăra Jabalia din Fâşia Gaza, informație ce nu a fost confirmată de partea israeliană. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Stare de război în Israel, în urma unui atac cu mii de rachete din Gaza

Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele premierului israelian Benjamin Netanyahu

abonare newsletter