Externe

Imagini șocante cu tinere israeliene luate prizoniere de teroriștii Hamas în octombrie 2023, publicate de președintele Israelului. „Lumea trebuie să se uite la această atrocitate crudă”.

O înregistrare video ce surprinde imagini dure din timpul capturării de către Hamas, în octombrie anul trecut, a femeilor soldat israeliene a fost dată publicității de președintele Israelului.

Imagini șocante cu femei luate ostatice din momentul atacului armat declanșat de Hamas în Israel/Foto: X Imagini șocante cu femei luate ostatice din momentul atacului armat declanșat de Hamas în Israel/Foto: X

 

„Au fost bătute, amenințate cu viol și luate brutal ostatice. Lumea trebuie să se uite la această atrocitate crudă”, a scris președintele Israelului, Isaac Herzog pe o rețea de socializare unde au fost publicate imaginile video. 


Cabinetul de război israelian a dat joi undă verde continuării negocierilor pentru eliberarea ostaticilor din Fâşia Gaza, după difuzarea unor imagini în media israeliene care arată capturarea a cinci femei soldat pe 7 octombrie de către luptătorii Hamas.

„Cinci tinere au fost târâte de teroriști monstruoși ai Hamas. Acest videoclip arată momentele îngrozitoare din 7 octombrie în care cinci tinere, soldați de la un post de pază care protejează orașele și kibbutzurile din sudul Israelului, au fost bătute, amenințate cu viol și luate brutal ostatice de teroriștii Hamas din Gaza”, a scris Herzog pe rețeaua de socializare. 


În aceste imagini, care durează puţin peste 3 minute şi sunt extrase dintr-o înregistrare video de două ore filmată cu un Go-pro de către comandourile Hamas, potrivit familiilor, aceste tinere femei pot fi văzute, unele cu faţa plină de sânge, aşezate pe jos în pijamale, cu mâinile legate la spate de către răpitorii lor. Unele încearcă să le vorbească în engleză, părând îngrozite şi implorând, potrivit acestui montaj video denunţat de Hamas.

CITEȘTE ȘI: 
Stare de război în Israel, în urma unui atac cu mii de rachete din Gaza

Apoi, în urletele indivizilor din Hamas, sunt duse într-un jeep militar, pe fondul unor rafale de focuri de armă.


„Imaginile dezvăluie tratamentul violent, umilitor şi traumatizant la care au fost supuse fetele în ziua răpirii lor”, a afirmat Forumul familiilor ostaticilor într-un comunicat.

Atacul Hamas, soldat cu zeci de morți și sute de prizonieri 

Peste 50 de soldaţi au fost ucişi pe 7 octombrie în baza Nahal Oz, care a fost luată cu asalt de comandouri ale mişcării islamiste palestiniene.


În această bază, 15 femei neînarmate, însărcinate cu paza frontierei în spatele monitoarelor, au fost ucise în acea zi, potrivit armatei israeliene. Şapte dintre ele au fost luate ostatice.

Una dintre acestea a fost eliberată în cadrul unei operaţiuni militare israeliene, iar corpul unei alte femei soldat a fost găsit în Fâşia Gaza şi adus în Israel.


Din cele 252 de persoane luate ostatice în timpul atacului din 7 octombrie, 124 sunt încă reţinute în Fâşia Gaza, iar 37 au murit, potrivit armatei.

La începutul lui mai, negocierile indirecte dintre Hamas şi Israel, prin intermediul mediatorilor din Qatar, Egipt şi Statele Unite, nu au reuşit să ajungă la un acord pentru un armistiţiu de mai multe săptămâni în Fâşia Gaza asociat cu eliberarea de ostatici.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Mai întâi, teroriștii Hamas au violat-o, iar apoi au împușcat-o în cap”: mărturia unui bărbat care a scăpat prefăcându-se mort

Ultimele Stiri
abonare newsletter