Externe

Ursula von der Leyen și-a depus candidatura pentru un nou mandat la șefia Comisiei Europene

Actuala preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este singura care s-a înscris în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Popular European la preşedinţia executivului UE.

Actuala preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen/ Foto: Siegfried Muresan - Facebook Actuala preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen/ Foto: Siegfried Muresan - Facebook

 

 


Actuala preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este singura care s-a înscris în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Popular European la preşedinţia executivului UE, până la expirarea perioadei de depunere a candidaturilor, miercuri, la ora locală 12:00, informează un comunicat al PPE, citat de Agerpres.ro

 


Preşedintele PPE, Manfred Weber, a primit o scrisoare de nominalizare a Ursulei von der Leyen din partea partidului german Christlich Demokratische Union (CDU). Susţinerea necesară din partea a două partide membre PPE a fost asigurată de Platforma Obywatelska (PO) din Polonia şi Nea Demokratia (ND) din Grecia, care au semnat o scrisoare comună în acest sens. Niciun alt candidat nu a fost nominalizat, potrivit sursei citate.

Conform procedurii interne, nominalizarea depusă va fi evaluată de Adunarea politică a PPE pe 5 martie şi, după validare, va fi supusă votului la Congresul PPE de la Bucureşti, pe 7 martie. Liderul PPE, Manfred Weber, a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă de la Parlamentul European, că formaţiunea paneuropeană va susţine candidatura Ursulei von der Leyen la un nou mandat de preşedintă a Comisiei Europene.


Von der Leyen i-a mulţumit lui Weber pentru sprijin şi a spus că dacă va câştiga un al doilea mandat una dintre priorităţile ei cheie va fi să apere democraţiile europene. 

„Aceasta este sarcina pe care o aştept cu nerăbdare”, a spus ea la conferinţa comună cu Weber.


Eurodeputatul român Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al PPE, a anunţat pe Facebook că la şedinţa de miercuri a grupului PPE din Parlamentul European a fost confirmat oficial că Ursula von der Leyen este singura candidată înscrisă în cursă.

„Sunt convins că o vom alege cu un rezultat foarte bun la Congresul PPE din Bucureşti, în 6 - 7 martie”, a menţionat Mureşan. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ursula von der Leyen, optimistă privind aderarea României la Schengen: „Găsim o soluţie cât mai rapid posibil”

Ursula von der Leyen și Viktor Orban au ajuns în România la semnarea contractului privind rețeaua electrică Azerbaidjan-România-Ungaria

Ultimele Stiri
abonare newsletter