Externe

Rusia ar putea ataca Uniunea Europeană în câțiva ani. Avertismentul premierului polonez Donald Tusk: „Moscova poate fi oprită într-un singur fel”.

Rusia poate ataca Europa în câțiva ani dacă țările din Uniunea Europeană nu vor lua măsuri urgente cu impact asupra infrastructurii militare rusești.

Premierul polonez Donald Tusk, în timpul unei confernțe de presă/Foto: Donald Tusk Facebook.com Premierul polonez Donald Tusk, în timpul unei confernțe de presă/Foto: Donald Tusk Facebook.com

 

 


Uniunea Europeană trebuie să ia măsuri care să impacteze restructurarea economiei ruse pe linii militare și să își întărească capacitățile industriei de apărare, a avertizat miercuri premierul polonez Donald Tusk, potrivit Ukrinform, citat de Hotnews.ro

 


Premierul Poloniei a declarat miercuri că protejarea spațiului aerian și întărirea flancului estic al NATO reprezintă astăzi o „prioritate absolută”.

Tusk a făcut comentariul în cadrul unei conferințe de presă pe care a organizat-o pentru a discuta despre incidentul de la finele anului trecut, când Polonia a informat NATO că un obiect neidentificat i-a încălcat din nou spațiul aerian.


„Vrem să mobilizăm întreaga Uniune Europeană, iar pentru aceasta folosim toate mijloacele diplomatice și de convingere posibile, astfel încât să înțeleagă că fără o creștere radicală a eforturilor de înarmare, vom rămâne cu mult în urmă”, a explicat Donald Tusk.

„Asta va însemna un lucru: Europa se expune la un atac direct al Rusiei în următorii câțiva ani”, a subliniat Tusk, adăugând că nimeni nu se poate îndoi că „în această perspectivă strategică, Europa este ținta agresiunii ruse, iar acest lucru se va întâmpla atunci când superioritatea Rusiei în capacități militare va fi evidentă”, potrivit premierului polonez.


La finalul anului trecut, ministerul Apărării din Ucraina anunța că bărbaţii ucraineni care locuiesc în străinătate ar putea fi chemați pentru a lupta pe front. Astfel, armata ucraineană ar dori să mobilizeze încă 450.000 până la 500.000 de soldaţi pentru a putea face faţă invaziei ruse.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ucraina ar putea deveni membru NATO, după încheierea războiului

Sondaj. În caz de război, 20% dintre români ar emigra. Peste 70% din populație consideră că ţara noastră nu ar trebui să iasă din UE şi NATO.

abonare newsletter