Externe

Bărbații ucraineni, chemați din străinătate pentru a lupta pe front de anul viitor. Încă 500.000 de soldați ar putea fi mobilizați.

Bărbaţii ucraineni care locuiesc în străinătate ar putea fi chemați de ministerul Apărării din Ucraina pentru a lupta pe front.

Militari ucraineni pe front/Foto: Володимир Зеленський Facebook.com Militari ucraineni pe front/Foto: Володимир Зеленський Facebook.com

 

 


În căutarea de noi recruți, ministrul ucrainean al Apărării Rustem Umerov doreşte să îi cheme acasă, de anul viitor, pe bărbaţii ucraineni care locuiesc în străinătate.

 


Bărbaţilor ucraineni cu vârste cuprinse între 25 şi 60 de ani din Germania şi alte ţări, care sunt apţi pentru serviciul militar, urmează să le fie solicitat să se prezinte la centrele de recrutare ale forţelor armate, potrivit ministrului Apărări din Ucraina, Rustem Umerov. 

Ministrul ucrainean a spus că adresează „o invitaţie” şi a ţinut să fie clar că nu vor exista sancţiuni dacă cineva nu va da curs cererii. „Încă discutăm despre ce ar trebui să se întâmple dacă nu vin în mod voluntar”, a adăugat el, potrivit Agerpres.ro


Armata ucraineană ar dori să mobilizeze încă 450.000 până la 500.000 de soldaţi pentru a putea face faţă invaziei ruse. Cu toate acestea, condiţiile-cadru financiare şi politice încă nu au fost clarificate, iar preşedintele Volodimir Zelenski consideră că mobilizarea este o „chestiune sensibilă”.

În pofida interdicţiei, mulţi bărbaţi ucraineni au plecat în străinătate pentru a evita să fie mobilizaţi pentru a lupta pe front.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ucraina ar putea deveni membru NATO, după încheierea războiului

abonare newsletter