Externe

Zi de doliu național în Cehia, după atacul armat de la universitatea din Praga, soldat cu 14 morți

Republica Cehă a declarat, sâmbătă, zi oficială de doliu pentru victimele atacului armat de la Universitatea Karolinska din Praga în care 14 persoane au murit.

Republica Cehă a declarat, sâmbătă, zi oficială de doliu pentru victimele atacului armat de la Universitatea Karolinska din Praga/ Foto: @LaVanguardia - Twitter Republica Cehă a declarat, sâmbătă, zi oficială de doliu pentru victimele atacului armat de la Universitatea Karolinska din Praga/ Foto: @LaVanguardia - Twitter

 

 


Republica Cehă a declarat, sâmbătă, zi oficială de doliu pentru victimele atacului armat de la Universitatea Karolinska din Praga comis în această săptămână, informează agenţia DPA, citată de agerpres.ro

 


Steagurile au fost coborâte în bernă pe clădirile publice şi panglici negre ataşate. Prim-ministrul Petr Fiala a chemat la un minut de reculegere la amiază (11.00 GMT). Comercianţii au declarat că vor ţine un minut de reculegere.

CITEȘTE ȘI:
Studentul care a ucis 14 oameni în Praga ar mai fi comis alte două crime, înaintea atacului armat de la Universitate. Și-ar fi ales victimele la întâmplare.

Multe evenimente dinainte de Crăciun au fost anulate şi televiziunea de stat difuza un program special.


Un student a deschis focul joi după-amiază din clădirea principală a Facultăţii de Filosofie a Universităţii Karolinska (Carolină) asupra Pieţei Jan Palach, ucigând 14 persoane şi rănind 25.

Potrivit poliţiei pragheze, bărbatul înarmat, care deţinea legal un mare arsenal, apoi s-a împuşcat. El este suspectat că şi-a ucis tatăl înainte de masacrul din centrul Pragăi şi că ar avea o legătură cu moartea unui bărbat şi a fiicei acestuia acum o săptămână. Servicii religioase de doliu s-au ţinut de asemenea în Catedrala Sfântul Vit din Praga şi în alte biserici. Au fost depuse flori şi aprinse lumânări în faţa clădirilor universităţii.


Numele unora dintre cei ucişi au fost făcute publice, inclusiv al Lenkăi Hlavkova, şefa Institutului de Studii Medicale din cadrul universităţii. Mesaje de condoleanţe au venit din toată lumea.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Atac armat la Universitatea din Praga, soldat cu câțiva MORȚI și ZECI de răniți!

4 bărbați, arestați după un atac armat în fața unui bar din Germania

Ultimele Stiri
abonare newsletter