Externe

Atac armat la Universitatea din Praga, soldat cu câțiva MORȚI și ZECI de răniți!

Un atac armat a avut loc la Universitatea din Praga. Poliția a transmis că există câțiva morți și zeci de răniți în urma atacului.

Intervenție a poliției la un atac armat în Praga / Foto: captură video Poliția cehă / Twitter Intervenție a poliției la un atac armat în Praga / Foto: captură video Poliția cehă / Twitter

 

Un schimb de focuri de armă a avut loc la Universitatea din Praga şi există un număr nespecificat de morţi şi răniţi, a anunţat poliţia cehă joi - transmit AFP şi Reuters, scrie agerpres.ro.


„Conform primelor informaţii, putem confirma că există morţi şi răniţi la faţa locului”, a comunicat poliţia pe platforma de socializare X, fostul Twitter. 

UPDATE: Poliția a transmis că atacatorul a fost „eliminat” și că întreaga clădire a unviersității este în curs de evacuare. De asemenea, Poliția cehă spune că sunt „câțiva morți și zeci de răniți” la fața locului.


UPDATE: Unsprezece persoane, inclusiv atacatorul, au murit joi în gravul incident armat de la Universitatea Carolină din Praga, au anunţat serviciile de urgenţă, citate de Reuters şi AFP.

Cel puţin alte 30 de persoane au fost rănite, între care nouă sunt în stare gravă. Un bărbat a deschis focul joi la începutul după-amiezii la Facultatea de arte a universităţii, înainte de a fi „eliminat” de poliţie.


Premierul Petr Fiala şi-a anulat o vizită pe care urma să o facă în estul ţării şi se află în drum spre Praga. Incidentele armate sunt relativ rare în Republica Cehă, dar în decembrie 2019 un bărbat a împuşcat mortal şase oameni la un spital din oraşul Ostrava (est), înainte de a se sinucide, iar în 2015 un alt bărbat a împuşcat mortal opt oameni şi s-a sinucis, la un local din Uhersky Brod (sud-est).

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

4 bărbați, arestați după un atac armat în fața unui bar din Germania

Atac armat la Paris, în apropiere de Turnul Eiffel, soldat cu un mort și doi răniți

abonare newsletter