Externe

Un cioban a murit într-un incendiu devastator de pădure din Grecia. A încercat să-și salveze animalele

Un bărbat a murit într-un incendiu de pădure de proporţii care a făcut ravagii începând de duminică seară în regiunea grecească Boeotia.

Incendiu/ Foto reprezentativă: Foto: @WxNB_ - Twitter Incendiu/ Foto reprezentativă: Foto: @WxNB_ - Twitter

 

 


Un bărbat a murit într-un incendiu de pădure de proporţii care a făcut ravagii începând de duminică seară în regiunea grecească Boeotia, aflată la nord-vest de Atena, au declarat luni oficiali pentru televiziunea de stat ERT, potrivit DPA.

 


Pompierii greci au confirmat că un cioban în vârstă de 80 de ani, care a încercat să-şi salveze animalele din flăcări, a leşinat din cauza fumului şi probabil s-a sufocat, a precizat aceasta.

CITEȘTE ȘI:
Cioban reținut, după ce și-a ucis un coleg cu bâta și un briceag, la o stână din județul Sibiu

Incendiul a izbucnit duminică seara din motive necunoscute şi s-a extins rapid din cauza vânturilor puternice.


Alte câteva incendii de vegetaţie din Grecia au continuat să pună la încercare pompierii luni. Potrivit Protecţiei Civile, regiunea Attica, unde se află capitala Atena, şi regiunile învecinate se aflau luni la cel mai ridicat nivel de pericol de incendii.

Staţiunea Paralia Saranti a fost evacuată preventiv luni dimineaţă. Un incendiu izbucnit în apropiere de oraşul portuar Alexandroupolis din nord-estul Greciei, care face ravagii de mai multe zile, nu a fost încă adus sub control. Douăsprezece sate şi aşezări au fost evacuate preventiv în weekend. Cu toate acestea, mulţi locuitori s-au putut întoarce de atunci la casele lor. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cine sunt clujenii care au murit în accidentul teribil din Grecia. Cei doi copii, în afara oricărui pericol

Incendiul din Tenerife se extinde în nordul insulei. Peste 3.000 de persoane au fost evacuate

abonare newsletter