Externe

Incendiul din Tenerife se extinde în nordul insulei. Peste 3.000 de persoane au fost evacuate

Un incendiu de pădure care a izbucnit marţi seară pe insula spaniolă Tenerife continuă să se extindă, au anunţat joi autorităţile.

Un incendiu de pădure care a izbucnit marţi seară pe insula spaniolă Tenerife continuă să se extindă, au anunţat joi autorităţile/ Foto: @WxNB_ - Twitter Un incendiu de pădure care a izbucnit marţi seară pe insula spaniolă Tenerife continuă să se extindă, au anunţat joi autorităţile/ Foto: @WxNB_ - Twitter

 

 


Un incendiu de pădure care a izbucnit marţi seară pe insula spaniolă Tenerife continuă să se extindă, au anunţat joi autorităţile.

 


Incendiul activ în nord-estul celei mai mari insule din arhipelagul Canare a mistuit o suprafaţă de peste 3.300 de hectare şi afectează opt localităţi, a declarat guvernul regional pe reţeaua socială X (fostă Twitter).

CITEȘTE ȘI:
Mai multe localităţi evacuate după izbucnirea unui incendiu într-un parc naţional din Tenerife

Echipajele pentru intervenţii în situaţii de urgenţă au fost desfăşurate la faţa locului pentru a lupta, la sol şi pe calea aerului, împotriva incendiului. Fumul degajat a ajuns la o altitudine de câţiva kilometri.


Guvernul a avertizat populaţia asupra poluării cu gaze şi particule mici degajate de arderea plantelor şi a altor materiale.

Peste 3.000 de persoane au fost evacuate

Peste 3.000 de persoane au fost evacuate din casele lor, în mai multe localităţi. Adăposturi de urgenţă au fost amenajate de Crucea Roşie în săli de sport.


Preşedintele Insulelor Canare, Fernando Clavijo, a subliniat într-un comunicat emis joi dificultatea de a aduce sub control incendiul. Însă, potrivit spuselor sale, „linii de apărare, stabilite pentru protejarea zonelor populate precum La Esperanza, Santa Ursula sau La Orotava încep deja să aibă efect”.

Potrivit guvernului, acesta este „cel mai complicat incendiu” care afectează Tenerife în ultimii 40 de ani. Deşi căile de acces către vulcanul Teide au fost închise ca măsură de precauţie, în zonele turistice a predominat o atmosferă de normalitate, potrivit Autorităţii de turism din Tenerife. Compania de turism TUI a declarat că nu a existat o perturbare a călătoriilor pe insulă. Insulele Canare, situate în Oceanul Atlantic, în largul coastelor Africii de Vest, se confruntă cu incendii frecvente în timpul verilor. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Incendiu la un hotel din stațiunea Băile Felix. 14 turiști au avut nevoie de îngrijiri medicale

20 de pompieri români au plecat în Corsica, gata să stingă incendiile de vegetație care afectează insula

abonare newsletter