Externe

Ireal. Un bărbat condamnat la închisoare pentru că și-a omorât iubita a fost grațiat după ce a luptat în Ucraina

Autorităţile ruse au graţiat un bărbat care fusese închis pentru uciderea partenerei sale în 2021, după ce acesta a luptat mai puţin de trei luni în Ucraina, unde a ajuns după ce a fost recrutat din închisoarea în care îşi ispăşea pedeapsa.

Celulă din închisoare/ Foto: pixabay.com Celulă din închisoare/ Foto: pixabay.com

 

 


Autorităţile ruse au graţiat un bărbat care fusese închis pentru uciderea partenerei sale în 2021, după ce acesta a luptat mai puţin de trei luni în Ucraina, unde a ajuns după ce a fost recrutat din închisoarea în care îşi ispăşea pedeapsa, a relatat marţi canalul Dojd, preluat de agenţia EFE.

 


„După cum se spune, el este acum liber de păcat în faţa lui Dumnezeu. Este liber. A fost graţiat. Începe de la zero”, a declarat mama sa, citată de sursa menţionată.

CITEȘTE ȘI:
Inundații în Rusia, peste 2.000 de persoane evacuate! O casă a fost purtată de ape. VIDEO

Bărbatul graţiat, Viaceslav Samoilov, a fost condamnat în 2022 la 9 ani şi jumătate de închisoare după ce şi-a ucis partenera, Olga, în vârstă de 33 de ani, în apartamentul pe care îl împărţeau în regiunea Arhanghelsk (nord). Samoilov, care a dezmembrat corpul victimei şi i-a ascuns capul şi membrele, a fost recrutat în închisoare şi a petrecut mai puţin de trei luni pe front, de unde s-a întors după ce a fost rănit.


Mama bărbatului susţine că fiul ei ar fi plecat la război chiar dacă nu ar fi fost condamnat pentru crimă, aşa cum a făcut fratele său mai mic.

„El tocmai s-a întors din spital. Încă nu poate lucra, îl dor braţul şi piciorul”, a explicat ea.


Şeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a afirmat recent că a încetat să mai recruteze bărbaţi în închisorile ruseşti, lucru pe care ministerul rus al Apărării ar continua să îl facă, potrivit organizaţiilor pentru drepturile omului.

CITEȘTE ȘI:
Un băiat de 9 ani a descoperit o monedă veche de 1.800 de ani în timp ce se juca

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a confirmat la jumătatea lunii iulie că a graţiat deţinuţii recrutaţi pentru a lupta în ţara vecină.


Zeci de mii de foşti deţinuţi ar fi murit în Ucraina de la începutul războiului, în februarie 2022, conform activiştilor. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cutremur semnificativ în Turcia. Cel puțin 23 de persoane rănite

Un britanic care și-a ucis soția a fost eliberat imediat după verdict. Bărbatul a încercat să se sinucidă

Ultimele Stiri
abonare newsletter