Externe

Cutremur semnificativ în Turcia. Cel puțin 23 de persoane rănite

Un cutremur semnificativ s-a înregistrat în Turcia, la șase luni după seisemele devastatoare care au șocat lumea.

Un nou cutremur s-a produs în Turcia, soldat cu răniți /  Foto: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului Facebook Un nou cutremur s-a produs în Turcia, soldat cu răniți / Foto: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului Facebook

 

 


Cel puţin 23 de persoane au fost rănite în urma unui seism cu magnitudinea 5,2 care s-a produs în sudul Turciei, la aproximativ şase luni după o serie de cutremure devastatoare care au lovit această regiune, potrivit agenţiei DPA.

 


Ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca, a declarat joi seară că majoritatea rănilor au fost cauzate de căderi sau de sărituri de la mare înălţime. Cutremurul s-a produs joi, la ora locală 20:47 (17:47 GMT), conform Centrului de monitorizare a cutremurelor Kandilli din Istanbul.

CITEȘTE ȘI:
O lună de la cutremurul din Turcia. Bilanțul a ajuns la peste 45.000 de morți
VIDEO. Un bebeluş de două luni, salvat de sub dărâmături în Turcia, la 128 de ore de la cutremur

 


Seismul a avut epicentrul în municipiul Yesilyurt din provincia Malatya. Malatya s-a numărat printre provinciile cele mai afectate de cutremurul de la 6 februarie. Potrivit primarului Selahattin Gürkan, aproximativ 2.300 de persoane au murit atunci în această provincie.

La 6 februarie două seisme majore, urmate de numeroase replici, au cutremurat sud-estul Turciei şi nordul Siriei, lăsând în urmă peste 50.000 de morţi. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ce a cauzat cutremurul de marți? Experți: „A apărut la contactul dintre Bazinul Panonic cu Munții Apuseni” Are legătură cu seismele din Turcia

Pagubele materiale provocate în Turcia de seismul devastator depăşesc 100 miliarde de dolari

abonare newsletter