Externe

Inundații în Rusia, peste 2.000 de persoane evacuate! O casă a fost purtată de ape. VIDEO

Inundații devastatoare în Rusia. Peste 2.000 de persoane au fost evacuate din regiunile inundate.

Inundații în Rusia în august 2023 / Foto: capturi video Twitter - Earth42morrow + National Independent Inundații în Rusia în august 2023 / Foto: capturi video Twitter - Earth42morrow + National Independent

 

 


Autorităţile au evacuat peste 2.000 de persoane din regiunile inundate din Extremul Orient Rus în urma trecerii furtunii tropicale Khanun, au anunţat acestea duminică, potrivit AFP.

„Peste 2.000 de persoane, inclusiv 405 copii, au fost evacuate din (regiunea) Primorie”, a indicat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă pe Telegram.


Ministerul a precizat că aproximativ 5.000 de clădiri au fost inundate în această regiune aflată la graniţa cu China şi Coreea de Nord. Echipele de salvare au înfiinţat 13 centre de cazare temporară în regiune, a adăugat ministerul. Oraşul Ussuriisk s-a confruntat cu cele mai grave inundaţii din ultimul deceniu, potrivit agenţiei de presă TASS.

Filmări cu o casă purtată de apă au fost viralizate pe Twitter:


Săptămâna trecută, furtuna Khanun, însoţită de ploi abundente şi de vânturi violente, a traversat Japonia înainte de a ajunge în peninsula coreeană. Ea a dus la evacuări preventive şi la anularea a sute de zboruri şi de trenuri în Japonia şi în Coreea de Sud.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un băiat de 9 ani a descoperit o monedă veche de 1.800 de ani în timp ce se juca

Vremea extremă afectează Europa: Inundaţii, alunecări de teren, incendii şi un nou val de caniculă

abonare newsletter