Externe

Un elev de 14 ani a deschis focul într-o școală din Belgrad. 8 elevi și un agent de pază au fost omorâți. VIDEO

Un agent de pază și 8 elevi au murit după ce un alt elev a deschis focul, miercuri dimineaţă, într-o şcoală din centrul Belgradului.

Elevul de 14 ani a fost arestat/ Foto: @SkyNews - Twitter Elevul de 14 ani a fost arestat/ Foto: @SkyNews - Twitter

 

 


Un băiat de 14 ani şi-a împuşcat profesoara într-o sală de clasă din Belgrad, în cursul dimineţii de miercuri, după care a deschis focul împotriva altor elevi şi agenţi de pază, omorând opt copii şi un agent, a anunţat Ministerul de Interne ale Serbiei, transmite Reuters.

 


Conform poliţiei, un elev de clasa a şaptea a fost reţinut. Poliţişti cu căşti şi veste antiglonţ au înconjurat zona din jurul şcolii generale Vladislav Ribnikar din cartierul central Vracr, unde a avut loc incidentul.

„Am văzut copii ieşind alergând din şcoală, ţipând. Au venit părinţi, erau panicaţi. Pe urmă am auzit trei împuşcături”, a spus pentru televiziunea de stat RTS o elevă a unui liceu alăturat.


Răniţii sunt trataţi şi a fost deschisă o anchetă cu privire la cauzele incidentului, a transmis poliţia într-un comunicat, fără alte detalii.

Atacurile armate în masă sunt, comparativ, rare în Serbia, care deţine o legislaţie foarte strictă în ce priveşte regimul armelor. Însă Balcanii de Vest sunt inundaţi de sute de mii de arme ilegale în urma războaielor şi tulburărilor din anii 1990. Autorităţile sârbe au emis câteva amnistii pentru deţinătorii de arme ilegale pentru ca aceştia să le predea sau le înregistreze legal. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Atac terorist la Viena. Mai multe persoane împușcate în stradă. ATENȚIE! Imagini cu puternic impact emoțional

Atac armat într-o școală din Rusia: 9 uciși și 20 răniți, între care și copii. Atacatorul s-a sinucis ulterior

abonare newsletter