Actualitate

VIDEO. Atac terorist la Viena. Mai multe persoane împușcate în stradă. ATENȚIE! Imagini cu puternic impact emoțional

Viena a fost zguduită luni seara de un atac terorist în urma căruia murit mai multe persoane.

VIDEO. Atac terorist la Viena. 7 morți și zeci de răniți. ATENȚIE! Imagini cu puterni impact emoțional VIDEO. Atac terorist la Viena. 7 morți și zeci de răniți. ATENȚIE! Imagini cu puterni impact emoțional

UPDATE: Deși presa a anunțat că există 7 persoane decedate, autoritățile au confirmat că există momentan doar doi morți și nu mai puțin de 15 victime, unele dintre ele fiind în stare gravă. Polițiștii au împușcat mortal un atacator, în timp ce alți patru au fost prinși în viață.

UPDATE:


Mai mulți atacatori sunt încă liberi, motiv pentru care Poliția din Viena a transmis un mesaj ferm pe Twitter: „Stați în casă! Dacă sunteți pe strădă, adăpostiți-vă! Evitați locurile publice, nu folosiți transportul public”, a fost îndemnul către populație.

 


Potrivit agenției de știri austriece APA, Ministerul de Interne a confirmat că este vorba de un atac terorist. Potrivit sursei citate, un atacator a fost ucis, iar un ofițer de poliție a fost împușcat și rănit grav. Un suspect ar fi fugit și cel puțin unul a fost arestat, a mai spus ministrul. Presa austriacă (Kurier) a anunțat că ar fi 7 morți, dar informația nu a fost confirmată momentan și de autorități.

Până la ora actuală nu este clar câţi terorişti au fost implicaţi, dar se presupune că cel puţin 10. Potrivit primelor rapoarte oficiale, un total de 15 persoane rănite au fost transportate la spitalele din Viena. Accesul în centrul Vienei este interzis.


 

Poliția austriacă a postat datele certe până în acest moment: În jurul orei 20:00, împușcături în zona Seitenstettengasse; mai mulți făptași cu arme de foc (puști); un total de 6 locații în care s-au tras focuri de armă; 1 deces, mai multe persoane rănite grav, inclusiv un ofițer de poliție; 1 făptuitor ucis de poliție.


abonare newsletter