Externe

Artificiile și petardele au fost interzise în Ucraina pentru a nu traumatiza victimele războiului: „În sfârşit”

Parlamentul ucrainean a aprobat o lege care interzice artificiile şi petardele pentru a preveni traumatizarea a milioane de ucraineni care au fost expuşi la explozii în timpul războiului.

Turnul TV din Kiev, Ucraina/ Foto: depositphotos.com Turnul TV din Kiev, Ucraina/ Foto: depositphotos.com

 

 


Rada Supremă a Ucrainei (parlamentul) a aprobat marţi o lege care interzice artificiile şi petardele pentru a preveni traumatizarea a milioane de ucraineni care au fost expuşi la explozii în timpul invaziei ţării lor de către Rusia, transmite EFE.

 


„În sfârşit, artificiile sunt interzise prin lege!”, a scris pe contul său de Facebook Evgheniia Kravciuk, deputată din partidul Slujitorul Poporului, al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Kravciuk este unul dintre iniţiatorii legii.

Un total de 290 de deputaţi din Rada Supremă, compusă din 450 de mandate, au votat în favoarea legii.


Kravciuk a explicat că petardele şi artificiile reînvie amintiri „de nesuportat” pentru ucraineni, care distrug orice „atmosferă de petrecere”. Deputata s-a felicitat şi pentru suferinţa de care vor fi scutite animalele, odată cu votarea acestei interdicţii. Petardele de tip F1 sunt exceptate de la interdicţie, deoarece sunt considerate a fi de pericol şi nivel de zgomot reduse şi sunt destinate utilizării în zone delimitate care includ interiorul clădirilor de locuit.

Legea, care declară ilegală atât utilizarea, cât şi vânzarea articolelor pirotehnice, va intra în vigoare după un moratoriu de şase luni care va fi prelungit la un an în cazul exporturilor. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Ucraina consideră Polonia un partener esențial în reconstrucția de după terminarea războiului

Human Rights Watch, îngrijorată de consecinţele războiului asupra copiilor orfani ucraineni

Ultimele Stiri
abonare newsletter