Externe

Accident uriaș pe o autostradă din Ungaria. 42 de mașini implicate și zeci de răniți din cauza unei furtuni de praf. Unele autoturisme au luat foc

În jur de 30 de persoane au fost rănite, sâmbătă, după ce zeci de maşini s-au ciocnit, iar unele au luat foc pe autostrada M1 din Ungaria, din cauza unei furtuni de praf care a redus brusc vizibilitatea.

sursă foto police.hu sursă foto police.hu

 

Trei români răniți

UPDATE Ora 20:40 Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut precizări referitor la accidentul din Ungaria:

„Ambasada României la Budapesta a fost notificată de către un cetățean român, prin intermediul numărului de telefon de urgență, cu privire la un accident rutier, produs la data de 11 martie 2023, în jurul orelor 14:25, pe autostrada M1 din Ungaria, între localitățile Tatabanya și Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule.


Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile locale, inclusiv cu sprijinul Biroului Atașatului de Afaceri Interne, pentru a obține informații cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

Potrivit datelor preliminare comunicate de către autoritățile locale, până la acest moment, printre persoanele implicate în accident se află și trei cetățeni români, dintre care unul a fost grav rănit. De asemenea, autoritățile ungare au precizat că toate persoanele rănite în accident au fost transportate la unități medicale din zonă, identificarea completă a acestora urmând a se realiza după acordarea îngrijirilor medicale de urgență.


Ambasada României la Budapesta continuă dialogul cu autoritățile locale pentru informații legate de unitățile medicale la care au fost transportate persoanele rănite și cu membrii de familie ai persoanelor afectate, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări", a transmis MAE.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Poliţia anunţă că accidentul s-a produs în jurul orei 14:25 şi în total cinci camioane şi 37 de autoturisme s-au ciocnit pe tronsonul kilometrului 26 al autostrăzii M1, pe sensul de ieşire din Budapesta.


Potrivit datelor preliminare, în urma accidentului au ars 19 vehicule, iar în total 36 de persoane au fost rănite, dintre care o persoană a suferit leziuni care îi pun viaţa în pericol, iar 13 persoane au suferit răni grave.Poliţia a închis autostrada M1 în ambele sensuri.

Coliziunea în lanţ, în care au fost implicate 43 de vehicule, a avut loc în zona localităţii Many, din centrul Ungariei, potrivit hirado.hu.


Cel puţin 25-30 de persoane au fost rănite după ce mai multe maşini şi un camion s-au ciocnit. Mai multe dintre maşini au luat foc. Accidentul a fost cauzat de o furtună de praf care a redus vizibilitatea la aproape zero. Un camion ar fi deviat de pe sensul în care mergea şi ar fi intrat pe sens opus, ciocnindu-se de maşini.

Pompierii, poliţia şi ambulanţele au fost trimise la faţa locului în număr mare, de asemenea mai multe elicoptere.


Treizeci şi două de autoturisme, cinci camionete şi şase camioane au fost implicate în accidentul produs pe autostrada M1 în zona Mány, la kilometrul 30, în direcţia Győr.

Dintre cele 43 de vehicule, 19 autoturisme, o furgonetă şi cabina şoferului unui camion au fost complet cuprinse de flăcări.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ungaria a pierdut 464.000 de locuitori în ultimii zece ani. Deficitul de populație, acoperit de un surplus de imigranți

Scăderea numărului de maghiari din Transilvania, explicată prin acordarea dublei cetăţenii de către Ungaria. Markó Béla: Mulți cetățeni maghari au emigrat, iar comunitatea noastră a ajuns la 6%

Piaţa imobiliară din Ungaria se aşteaptă în acest an la mai puţine vânzări rezidenţiale

Ultimele Stiri
abonare newsletter