Externe

Zelenski, vizibil afectat la ceremonia funerară a ministrului de Interne și a oficialilor morți în elicopterul prăbușit lângă Kiev

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a asistat, sâmbătă, vizibil afectat, la serviciul funerar în memoria fostului ministru de interne Denis Monastirski și a oficialilor morți în urma prăbușirii unui elicopter.

Captură video: Володимир Зеленський Facebook.com Captură video: Володимир Зеленський Facebook.com

 

 


Un elicopter s-a prăbuşit, miercuri, în apropierea unei grădiniţe din oraşul Brovarî, regiunea Kiev. Între morți se numără și Ministrul de Interne al Ucrainei, Denis Monastîrski.

 


Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski şi soţia sa, Olena, au luat parte la ceremonia desfăşurată la Kiev. Potrivit imaginilor publicate de la serviciul funerar, Zelenski a fost vizibil afectat de tragedia produsă în această săptămână în suburbia Kievului. 

Zelenski, vizibil afectat la ceremonia funerară/ Captură video: Володимир Зеленський Facebook.com

La ceremonie au fost depuse nouă sicrie, pentru toţi cei aflaţi în elicopterul prăbuşit miercuri.


Zelenski, vizibil afectat la ceremonia funerară/ Captură video: Володимир Зеленський Facebook.com

În total, 14 persoane - printre care Monastîrski, adjunctul său şi alţi cinci oficiali de rang înalt din minister, dar şi un copil -, au murit în accidentul produs la Brovarî, o suburbie a Kievului, când elicopterul Super Puma, de fabricaţie franceză, s-a prăbuşit lângă o grădiniţă.

„O tristeţe de nedescris ne cuprinde sufletul. Ucraina îşi pierde cei mai buni fii şi fiice în fiecare zi”, a scris Zelenski sâmbătă într-o postare pe Telegram.


Un serviciu funerar în memoria victimelor a avut loc şi la Brovarî, simultan cu cel de la Kiev.

Preşedintele Zelenski a însărcinat serviciul secret ucrainean SBU să investigheze cauza accidentului, care rămâne neclară deocamdată. 

CITEȘTE ȘI:

Ministrul de Interne al Ucrainei, mort într-un accident de elicopter de lângă Kiev. FOTO/VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter