Externe

Rusia acuză Marea Britanie pentru exploziile la gazoductele Nord Stream

Rusia acuză că Marea Britania a aruncat în aer gazoductele Nord Stream, însă nu a prezentat dovezi. Marea Britanie a negat afirmațiile.

Rusia acuză că Marea Britania a aruncat în aer gazoductele Nord Stream / Foto: depositphotos.com Rusia acuză că Marea Britania a aruncat în aer gazoductele Nord Stream / Foto: depositphotos.com

 


Ministerul rus al apărării a afirmat sâmbătă că exploziile care au avariat în septembrie gazoductele Nord Stream 1 şi 2 din Marea Baltică au fost provocate de membri ai unei unităţi a marinei militare britanice, transmite Reuters.


 

Ministerul nu a prezentat nicio dovadă în sprijinul acuzaţiilor împotriva Regatului Unit, dar a precizat că britanicii au participat la „planificarea, pregătirea şi implementarea atacului terorist”.


Într-un mesaj pe Twitter preluat de AFP, aceeaşi sursă a susţinut că atacul cu drone de sâmbătă dimineaţa de la Sevastopol împotriva marinei militare ruse a fost pregătit de personalul militar al celui de-al 73-lea centru ucrainean de operaţiuni maritime speciale şi efectuat de specialişti britanici cu baza la Oceakov, în regiunea ucraineană Mikolaiv.

Potrivit Moscovei, navele atacate participau la protecţia convoaielor de nave cu care se exportă cereale din Ucraina. 


Marea Britanie a negat afirmațiile Rusiei și le-a calificat ca „afirmații false de o amploare epică”, potrivit Reuters.

„Pentru a distrage atenția de la modul dezastruos în care a gestionat invazia ilegală din Ucraina, Ministerul Apărării al Rusiei recurge la afirmații false de o amploare epică", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului britanic al Apărării.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Războiul din Ucraina a provocat o „ruptură epocală” în relaţiile Germaniei cu Rusia, acuză președintele german

SUA avertizează că va răspunde „semnificativ” dacă Rusia va lansa un atac nuclear. Pentagonul, îngrijorat

Ultimele Stiri
abonare newsletter