Externe

Rușii nu se pot „relaxa” încă! Kremlinul anunță că mobilizarea nu s-a încheiat „deocamdată”

Rușii nu se pot relaxa încă pentru că mobilizarea a sute de mii de rezerviști care vor fi trimiși să lupte în Ucraina nu s-a încheiat, chiar dacă mai multe regiuni au finalizat procesul.

Kremlinul anunță că mobilizarea nu s-a încheiat „deocmandată” / Foto: depositphotos.com Kremlinul anunță că mobilizarea nu s-a încheiat „deocmandată” / Foto: depositphotos.com

 

 


Mobilizarea parţială a sute de mii de rezervişti pentru a fi trimişi să lupte în Ucraina nu s-a încheiat „deocamdată”, deşi mai multe regiuni au finalizat deja procesul, a afirmat Kremlinul marţi, potrivit AFP.

 


„Deocamdată nu există un decret prezidenţial” care să pună capăt mobilizării, a indicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Declaraţia sa intervine la o zi după ce primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat închiderea centrelor de mobilizare militară în capitala rusă, deschise de aproape o lună.


Capitala rusă, apreciase primarul Moscovei, şi-a îndeplinit cota de recruţi care vor fi trimişi să lupte în Ucraina, de la anunţarea mobilizării parţiale de către preşedintele Vladimir Putin, la 21 septembrie. Acest anunţ a provocat puternice îngrijorări şi a dus la exodul a zeci de mii de ruşi din ţară pentru a evita să fie înrolaţi.

Săptămâna trecută, Vladimir Putin a afirmat că anticipează ca acest val de mobilizare să se finalizeze „în două săptămâni”, admiţând că s-au înregistrat rateuri.


Peskov a spus marţi că mai multe regiuni şi-au încheiat procesul de mobilizare, dar nu a specificat care sunt acestea.

„Ministerul Apărării a stabilit cote pentru fiecare regiune. Unele spun că au terminat acest proces”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului într-o conferinţă de presă, asigurând că autorităţile ruse nu vor mobiliza mai mult decât cifra anunţată de 300.000 de rezervişti.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Proteste în Rusia, după ce Putin a anunțat mobilizarea parțială. Participanții, luați cu forța de poliție

Putin a anunțat mobilizare parțială a armatei în Rusia și a amenințat cu armele nucleare: „Noi avem arme de distrugere mult mai moderne decât ale NATO”

Ultimele Stiri
abonare newsletter