Externe

Ucraina a eliberat într-o lună peste 400 km pătrați din teritoriile ocupate de ruși în sud

Ucraina a eliberat, în decurs de o lună, peste 400 de kilometri pătrați din teritoriile ocupate de Rusia în sudul țării.

Ucraina a eliberat într-o lună peste 400 km pătrați din teritoriile ocupate de ruși în sud / Foto: depositphotos.com

 

 


Ucraina a anunţat joi că a eliberat în decurs de o lună mai mult de 400 de kilometri pătraţi din teritoriile ocupate de Rusia în sudul acestei ţări, trupele ruse confruntându-se cu o contraofensivă ucraineană, informează AFP.

 


„Forţele armate ale Ucrainei au eliberat peste 400 de kilometri pătraţi din regiunea Herson, de la începutul lunii octombrie”, a anunţat purtătoarea de cuvânt al Comandamentului militar Sud, Natalia Gumeniuk, evaluând pentru prima dată în cifre progresele armatei ucrainene.

Armata ucraineană a realizat în ultimele săptămâni progrese importante în nordul regiunii sudice Herson şi a eliberat din mâinile ruşilor aproape toată regiunea Harkov, în nord-est, deschizând astfel calea pentru continuarea contraofensivei spre regiunea Lugansk, bastion al separatiştilor instalaţi de Moscova din 2014.


După o serie de înfrângeri drastice suferite în ultimele săptămâni de trupele ruse în urma contraofensivelor ucrainene pe mai multe direcţii, preşedintele rus Vladimir Putin a decis mobilizarea a 300.000 de rezervişti pentru a consolida trupele pe frontul ucrainean şi oficializarea anexării provinciilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, în urma unor aşa-zise referendumuri.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

O campanie în Cehia a adunat destui bani pentru a cumpăra un tanc Ucrainei: „Cadou potrivit de ziua lui Putin”

Germania acuză SUA că vând gazele care le înlocuiesc pe cele din Rusia la prețuri „astronomice”

Ultimele Stiri
abonare newsletter