Externe

O campanie în Cehia a adunat destui bani pentru a cumpăra un tanc Ucrainei: „Cadou potrivit de ziua lui Putin”

O campanie de strângere de fonduri în Cehia a adunat suficienţi bani pentru a cumpăra un tanc modern de luptă T-72 pentru Ucraina.

O campanie în Cehia a adunat destui bani pentru a cumpăra un tanc Ucrainei / Foto: Twitter - Dárek pro Putina O campanie în Cehia a adunat destui bani pentru a cumpăra un tanc Ucrainei / Foto: Twitter - Dárek pro Putina

 

 


Organizatorii campaniei au anunţat că, într-o lună, campania a strâns 30 de milioane de coroane (1,2 milioane de euro), relatează DPA.

 


Peste 11.000 de persoane au donat bani în cadrul campaniei, intitulată „Un cadou pentru Putin” şi sprijinită de Ministerul Apărării ceh şi de Ambasada Ucrainei la Praga.

Organizatorii au numit tancul 'Tomas', după co-fondatorul şi primul preşedinte al Cehoslovaciei, Tomas Garrigue Masaryk.


Ministrul ceh al Apărării, Jana Cernochova, le-a mulţumit tuturor celor implicaţi şi a spus sarcastic că ei s-au asigurat ca preşedintele rus Vladimir Putin să primească un „cadou potrivit” la împlinirea vârstei de 70 de ani la 7 octombrie. Ea a afirmat despre liderul de la Kremlin că este „agent KGB, criminal şi escroc”.

Următorul pas este o campanie de strângere de fonduri pentru muniţia pentru tanc. Ambasada Ucrainei din Cehia a primit deja donaţii de peste 8,6 milioane de euro.


În plus, Ministerul Apărării ceh a furnizat Ucrainei arme şi muniţie în valoarea de peste 160 de milioane de euro de la începutul invaziei ruse la sfârşitul lunii septembrie.

CITEȘTE ȘI:

Rusia a lansat luni dimineață 10 rachete asupra orașului Zaporojie. A distrus un centru de reabilitare pentru copii cu nevoi speciale

Camioanele înmatriculate în statele membre UE vor fi interzise în Rusia

Ultimele Stiri
abonare newsletter