Externe

Unul dintre stâlpii regimului Putin, patriarhul Kirill, testat pozitiv la COVID-19

Patriarhul Kirill, şeful Bisericii Ortodoxe ruse şi important susţinător al preşedintelui Vladimir Putin, se află în izolare, bolnav la pat, după ce a fost testat pozitiv la COVID-19.

Patriarhul Kirill, şeful Bisericii Ortodoxe ruse şi important susţinător al preşedintelui Vladimir Putin, se află în izolare, bolnav la pat, după ce a fost testat pozitiv la COVID-19/ Foto: depositphotos.com

 

 


Patriarhul Kirill, şeful Bisericii Ortodoxe ruse şi important susţinător al preşedintelui Vladimir Putin, se află în izolare, bolnav la pat, după ce a fost testat pozitiv la COVID-19, a anunţat vineri serviciul său de presă, potrivit AFP şi Reuters.

 

În ultimele luni, Kirill a furnizat un sprijin important ofensivei ruse din Ucraina, lansând apeluri la solidaritate pentru a învinge „inamicii” uniunii istorice dintre Rusia şi Ucraina. El a dat asigurări recent că militarii care mor în luptă vor fi „spălaţi de păcate”.


„Toate întâlnirile şi toate deplasările sanctităţii sale Patriarhul Kirill, prevăzute pentru următoarele zile, sunt anulate din cauza COVID”, a indicat Biserica Ortodoxă rusă într-un comunicat, precizând că înaltul cler în vârstă de 75 de ani ar trebui „să rămână în pat şi să se izoleze”.

Starea sănătăţii sale rămâne însă „satisfăcătoare”, potrivit aceleiaşi surse.


Şef al ortodocşilor ruşi începând din 2009, patriarhul Kirill a pus Biserica în slujba preşedintelui Vladimir Putin, pe care l-a calificat un „miracol” şi cu care împărtăşeşte ambiţia unei Rusii puternice, bazată pe valorile tradiţionale. El este vizat din vara acestui an de sancţiuni britanice şi canadiene, Ottawa calificându-l drept „agent al dezinformării şi propagandei ruseşti”.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Biserica Ortodoxă din Ucraina își declară independența deplină de Rusia: „Nu suntem de acord cu patriarhul Kirill”

Zelenski cere recunoaşterea oficială a Rusiei ca stat terorist: „Acest lucru trebuie stabilit legal”

Patriarhul Kirill i-a îndemnat pe călugări să renunţe la internet

Ultimele Stiri
abonare newsletter