Actualitate

Patriarhul Kirill i-a îndemnat pe călugări să renunţe la internet

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/08/internet.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Patriarhul Moscovei şi Întregii Rusii, Kirill, a declarat că monahii nu trebuie să se folosească de internet, pentru a se feri de tentaţii. În opinia Patriarhului Kirill, viaţa monahală nu trebuie să se adapteze în niciun fel condiţiilor moderne de viaţă, relatează Lenta.ru. </strong></p>

 


“În prezent, o mare tentaţie este internetul. Mulţi călugări procedează, în opinia mea, absolut lipsit de înţelepciune: pe de o parte, ei se retrag din lume, pentru a-şi crea condiţii bune pentru salvarea sufletului, însă pe de altă parte îşi iau telefonul mobil şi încep să intre pe internet, unde, după cum ştim, sunt multe tentaţii şi lucruri păcătoase”, a declarat Patriarhul Kirill, în timpul întrevederii avute cu monahii mănăstirii Zografu de pe muntele Athos, citat de Agerpres.

În ceea ce-i priveşte pe preoţi, Patriarhul Kirill a exprimat la un moment dat o părere opusă, îndemnându-i să folosească în mod activ internetul pentru misiunea lor creştină. În februarie 2013, în timpul Soborului Arhieresc, Patriarhul Kirill a subliniat că blogurile şi reţelele de socializare oferă noi posibilităţi şi a solicitat elaborarea unei concepţii privind prezenţa Bisericii Ortodoxe Ruse în reţelele de socializare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter