Externe

Insulele Bermude, lovite de ploi torențiale și rafale de vânt de 160 km/h! Mii de persoane au rămas fără curent. VIDEO

Rafale de vânt de 160 de km/h şi ploi torenţiale au lovit vineri dimineaţă Insulele Bermude și au lăsat mii de persoane fără electricitate.

Insulele Bermude, lovite de ploi torențiale și rafale de vânt de 160 km/h / Foto: captură ecran - YouTube ABC News

 

 


Rafale de vânt de 160 de km/h şi ploi torenţiale au lovit vineri dimineaţă Insulele Bermude, lăsând mii de persoane fără electricitate, în timp ce uraganul Fiona, după ce a provocat ravagii în Caraibe, a ocolit micul arhipelag din Oceanul Atlantic, relatează AFP.

În jurul orei 06:00 (09:00 GMT), centrul uraganului se afla la circa 250 de km nord-vest de teritoriul britanic, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane din Statelor Unite (NHC), care a retrogradat Fiona de la uragan de categoria 4 pe scala Saffir-Simpson (care include cinci niveluri) la categoria 3.


Peste 7 mii de persoane au rămas fără curent

Peste 7.000 de persoane erau private de curent electric în dimineaţa zilei de vineri, potrivit autorităţilor, care se tem de pagube în zonele de coastă.

Şcolile au fost închise vineri, iar guvernul a anunţat deschiderea unui centru de cazare de urgenţă. Circulaţia autobuzelor şi a feriboturilor a fost suspendată de joi seara.


Joi seara, din cauza rafalelor de vânt puternice şi a valurilor din ce în ce mai mari, locuitorii, după ce au strâns şezlongurile şi umbrele de soare şi au baricadat vitrinele magazinelor în urma alertei de uragan lansate de autorităţi, s-au refugiat în locuinţe.

„Acest uragan va fi mai rău decât ultimul”

„Acest uragan va fi mai rău decât ultimul”, a afirmat Richard Hartley, proprietarul unui magazin din capitala Hamilton.


Fiona, care în cele din urmă a ocolit arhipelagul în timp ce scădea în intensitate, poate produce rafale de vânt la mai mult de 100 km de centrul său, unele ajungând până la 210 km/h, potrivit NHC.

În Bermude, un mic arhipelag de 54 km2, cu 64.000 de locuitori, NHC prognozase ploi abundente, de până la 100 mm, şi „valuri mari, distructive”.


Teritoriul, situat la o mie de kilometri de Statele Unite şi obişnuit cu uraganele, este unul dintre cele mai izolate locuri din lume, ceea ce face aproape imposibilă orice evacuare în caz de urgenţă.

CITEȘTE ȘI:

Italia, lovită de furtuni puternice. 10 morți și mai mulți dispăruți, între care o mamă cu fiica ei. VIDEO

36 de persoane au MURIT lovite de fulgere într-un stat din India, într-o singură zi

Ultimele Stiri
abonare newsletter