Externe

36 de persoane au MURIT lovite de fulgere într-un stat din India, într-o singură zi

Scenariu de groază într-un stat din India. Zeci de persoane au murit lovite de fulgere și din cauza ploilor torențiale, în doar 24 de ore.

36 de persoane au MURIT lovite de fulgere într-un stat din India / Foto: Twitter - Naija Times 36 de persoane au MURIT lovite de fulgere într-un stat din India / Foto: Twitter - Naija Times

 

 


Fulgerele şi ploile torenţiale au provocat 36 de decese în statul Bihar, din estul Indiei, în ultimele 24 de ore, a relatat marţi postul de stat All India Radio citat de agenţia Xinhua.

 


Ploi abundente şi furtunile însoţite de fulgere s-au abătut asupra statului Bihar în ultimele 24 de ore, afectând 12 districte, inclusiv Araria, Purnea, Supaul, Saharsa, Nawada, Jamui, Begusarai şi Sheikhpura. „În Bihar, numărul victimelor în urma fulgerelor, furtunilor şi incidentelor asociate ploii în ultimele 24 de ore în diferite părţi ale statului a crescut la 36”, potrivit relatării. Alte 13 persoane, printre care opt copii, au suferit răni, precizează sursa citată.

În urma ploilor şi furtunilor, mai mulţi copaci şi stâlpi de electricitate au căzut, întrerupând alimentarea cu energie electrică în mai multe zone ale statului. Potrivit relatării, majoritatea victimelor erau fermieri care lucrau pe câmpuri.


Conducătorul statului Bihar, Nitish Kumar, a cerut locuitorilor să rămână vigilenţi, să stea la adăpost în timpul fulgerelor şi să urmeze recomandările emise de departamentul pentru gestionarea dezastrelor.

La începutul acestei luni, 17 persoane au fost ucise de fulgere în acelaşi stat. În lunile iunie şi iulie, peste 60 de persoane au murit lovite de fulgere în Bihar. În fiecare an, în sezonul musonic, sute de oameni mor loviţi de fulgere în India. 

CITEȘTE ȘI:

Tragedie pe o plajă populară printre români în Spania. Doi români au murit și un adolescent este în stare critică. VIDEO

Inundații DEVASTATOARE în Brazilia. Cel puțin 34 de oameni au murit și peste 1.300 și-au pierdut locuințele. VIDEO

Etichete: india fulgere moarte ploi
abonare newsletter