Politică

Premierul Nicolae Ciucă, după anunțul lui Putin privind mobilizarea parțială: „Analizăm cu calm evoluția situației împreună aliații noștri din NATO”

Premierul Nicolae Ciucă a reacționat miercuri, după ce președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunțat mobilizarea partială.

Premierul Nicolae Ciucă a reacționat miercuri, după ce președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunțat mobilizarea partială/ FOTO: Facebook - Nicolae Ionel Ciucă Premierul Nicolae Ciucă a reacționat miercuri, după ce președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunțat mobilizarea partială/ FOTO: Facebook - Nicolae Ionel Ciucă

 

 


„Astăzi este Ziua Internaţională a Păcii şi, în loc să o celebrăm cum se cuvine, din păcate, în această dimineaţă am luat act cu îngrijorare de declarațiile preşedintelui Putin, referitoare la mobilizarea parţială a armatei Federaţiei Ruse şi la desfăşurarea aşa-ziselor referendumuri în Donbas, Herson şi Zaporojie.

Ne menținem atitudinea echilibrată și vom continua să analizăm cu calm evoluția situației împreună cu aliații noștri din NATO și partenerii din Uniunea Europeană. Îmi exprim, totodată, speranța ca situația în zona de conflict să nu escaladeze”, a spus, miercuri, premierul.


Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat, miercuri, o mobilizare militară parţială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor „operaţiunii militare speciale” în Ucraina, în cursul unui discurs televizat către naţiune.

„Noi vom utiliza cu siguranţă toate mijloacele de care dispunem pentru a proteja Rusia şi poporul nostru”, a afirmat preşedintele rus. 


„Nu este o cacealma!”, a avertizat Putin, după ce a acuzat Occidentul că vrea „să distrugă” Rusia.

 

CITEȘTE ȘI:

Putin a anunțat mobilizare parțială a armatei în Rusia și a amenințat cu armele nucleare: „Noi avem arme de distrugere mult mai moderne decât ale NATO”

Oficialii pro-ruși din Luhansk, Donețk, Herson și Zaporojia anunță referendum pentru unificarea cu Rusia

Ultimele Stiri
abonare newsletter