Externe

Regina Elisabeta se află sub supraveghere medicală. Medicii se declară „îngrijorați” de starea sa de sănătate

Starea de sănătate a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a deteriorat joi, iar medicii sunt „îngrijorați”.

Regina Elisabeta se află sub supraveghere medical. Sursa foto: Depositphotos.com Regina Elisabeta se află sub supraveghere medical. Sursa foto: Depositphotos.com

 

 


Regina Elisabeta a II-a nu a fost internată și rămâne la Castelul Balmoral din Scoția, transmite Casa Regală, citată de The New York Times

 


Acolo, Regina Marii Britanii s-a întâlnit cu Liz Truss, în urmă cu două zile, pentru numirea acesteia în funcția de prim-ministru. Decizia este una fără precedent, toți prim-miniștrii anterior au avut întâlnirea oficială cu suverana la Londra, la Buckingham. La întâlnirea de marți, regina arăta „fragilă”, apreciază The New York Times.

Starea de sănătate a Reginei Elisabeta a II-a s-a deteriorat joi, iar Casa Regală a anunțat că suverana se află sub supraveghere medicală, însă doctorii reginei se declară „îngrijorați”.


Regina, în vârstă de 96 de ani, nu a fost internată și rămâne la Castelul Balmoral din Scoția, însă miercuri și-a anulat brusc participarea la reuniunea Consiliului Coroanei. Medicii săi au devenit îngrijorați cu privire la starea de sănătate a suveranei și i-au recomandat să se odihnească. 

„După o evaluare mai amănunțită în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați cu privire la sănătatea majestății sale, și au recomandat ca ea să rămână sub supraveghere medicală”, a transmis Casa Regală într-un comuniat oficial. 


Liz Truss, noul prim-ministrul al Marii Britanii, a postat un mesaj pe rețelele de socializare, în care arăta că întreaga țară este profund îngrijorată. „Întreaga țară este profund îngrijorată de informația de la Palatul Buckingham de după-amiază. Gândurile mele, și ale poporului Regatului Unit, sunt alături de Majestatea Sa, Regina, și de famila ei, în aceste momente”, a scris șefa guvernului de la Londra.

Sursa foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Liz Truss este oficial noul premier al Marii Britanii

abonare newsletter