Externe

Rusia, pe lista țărilor care fac trafic de persoane și recrutează copii soldați

Rusia a fost plasată pe lista țărilor care s-au angajat într-un „model” de trafic de persoane și care recrutează sau folosesc soldați copii.

Rusia, pe lista țărilor care fac trafic de persoane și recrutează copii soldați / Foto: depositphotos.com

 

 


Statele Unite au plasat marţi Rusia pe listele ţările angajate „într-o politică sau un model” de trafic de persoane şi de muncă forţată.

 


De asemenea, Rusia se numără și între țările ale căror forţe de securitate ori grupări armate susţinute de guvern recrutează sau folosesc copii soldaţi, potrivit Reuters.

Departamentul de Stat a inclus aceste liste în raportul său anual privind traficul de persoane, care cuprinde pentru prima dată, în urma unui mandat din 2019 al Congresului, o secţiune privind traficul de persoane sprijinit de stat.


Principala cauza: invazia în Ucraina

Rusia apare frecvent în raport din cauza invaziei sale din Ucraina la 24 februarie şi a ceea ce documentul numeşte vulnerabilitatea milioanelor de refugiaţi ucraineni în faţa traficului de fiinţe umane.

Reuters precizează că Ambasada Rusiei la Washington nu a răspuns deocamdată unei solicitări de a comenta acuzaţiile din raport.


În afară de Rusia, noua secţiune mai include Afganistan, Myanmar, Cuba, Iran, Coreea de Nord şi alte cinci ţări cu o „politică documentată” sau „un model documentat” de trafic de persoane, muncă forţată în sectoare afiliate guvernului, sclavie sexuală în tabere al guvernului sau folosire ori recrutare de copii soldaţi.

Raportul conţine de asemenea o listă separată de 12 ţări care folosesc sau recrutează copii soldaţi, iar printre ele se numără şi Rusia.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Google, amendat cu 390 mil. de dolari în Rusia pentru că nu elimină conținutul pe care Moscova îl consideră ilegal

Rusia introduce pedepse grele cu închisoarea pentru cei care instigă la acţiuni împotriva securităţii Rusiei

Ultimele Stiri
abonare newsletter