Externe

Armata ucraineană a distrus cinci depozite de arme rusești în 24 de ore. Au fost lansate mai multe rachete. VIDEO

Ucraina a anunțat distrugerea a cinci depozite de arme rusești în decurs de 24 de ore. Armata ucraineană a lansat mai multe rachete marți seara.

Armata ucraineană a distrus cinci depozite de arme rusești în 24 de ore / Foto: Twitter Armata ucraineană a distrus cinci depozite de arme rusești în 24 de ore / Foto: Twitter

 

 


Armata ucraineană a distrus cinci depozite de arme ruseşti şi o unitate militară în ultimele 24 de ore, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului administraţiei militare regionale Odesa, Serhii Bratciuk, citat de The Moscow Times.

Este vorba, potrivit acestuia, de depozitele din oraşul Nova Kahovka, satul Prelestnoe (de lângă Herson) şi din Doneţk (districtul Leninski, Kirovski şi pe teritoriul unei uzine auto din districtul Petrovsk). Totodată, o unitate militară rusă a fost anihilată în localitatea Mirnoie din districtul Melitopol.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 


În plus, pe reţele de socializare au apărut înregistrări video cu explozii şi incendii în Lugansk. Utilizatori şi media locale presupun că trupele ucrainene au lovit cu lansatoare HIMARS un depozit de armament rusesc, dar nu există încă o confirmare în acest sens, notează The Moscow Times.

Linia frontului este acum situată la aproximativ 70-80 km de Lugansk.


Ucrainenii au tras mai multe rachete

Forţele ucrainene au tras mai multe rachete asupra regiunii Lugansk, bastion separatist din estul ţării. Tiruri masive cu lansatoare HIMARS (sistem de rachete de artilerie cu grad ridicat de mobilitate), a anunţat un reprezentant al miliţiei separatiste din Lugansk, Andrei Marociko, pe contul său Telegram, potrivit DPA. 

Rachetele au fost trase spre Lugansk din satul Artemivsk (regiunea Doneţk) marţi seara târziu. Mai multe rachete şi-au atins ţinta, spune el. Partea ucraineană a anunţat şi utilizarea unui lansator de rachete multiple în aceste atacuri. Şeful administraţiei militare ucrainene din Lugansk, Serhii Haidai, a indicat că au fost distruse depozite militare ale inamicului.


În zona industrială Luhansk nu a fost deloc linişte noaptea trecută, a spus el miercuri, adăugând că şi ocupanţii ruşi au continuat să atace din toate părţile, ajutându-se de aviaţie şi artilerie. Au fost vizate îndeosebi marile oraşe din regiunea Doneţk.

Forţele armate ucrainene au postat o înregistrare video cu desfăşurarea unui sistem HIMARS. Presa rusă a semnalat în noaptea de marţi spre miercuri explozii puternice, precum şi un incendiu imens în apropiere de oraşul Lugansk.

Potrivit separatiştilor proruşi, situaţia este tensionată, dar apărarea antiaeriană o ţine sub control. Ucraina ar fi lansat trei rachete Tocika-U. Nu au fost raportate victime.

Sistemul american HIMARS ameninţă securitatea „Republicii Populare” Lugansk, a declarat agenţiei de presă oficiale ruse TASS Leonid Pasecinik, şeful acestei regiuni ucrainene separatiste recunoscute de Moscova ca stat. „Din fericire, ei nu au multe astfel de arme, aşa că nu există un motiv de panică”, a spus el, potrivit DPA.

În acelaşi timp, armata ucraineană a reuşit să respingă o parte dintre atacurile ruşilor în regiunea Doneţk, unde guvernul de la Kiev controlează încă oraşe strategice precum Sloviansk.

CITEȘTE ȘI:

Parchetul Militar din România deschide o anchetă în legătură cu invazia rusă în Ucraina

Vladimir Putin a semnat un decret prin care toți ucrainenii pot să obțină cetățenie rusă

Ultimele Stiri
abonare newsletter