Electric Castle

Cum va fi vremea la Electric Castle? Va fi soare sau revin ploile „legendare” de altădată?

Astăzi, festivalul Electric Castle își deschide porțile pentru al nouălea an la rând. Vezi cum va fi vremea la Bonțida pe perioada festivalului.

Cum va fi vremea la Electric Castle? FOTO: monitorulcj.ro Cum va fi vremea la Electric Castle? FOTO: monitorulcj.ro

 

 


Vremea va fi caldă în acest sfârșit de săptămână la Bonțida, însă nu vor lipsi nici precipitațiile. Potrivit site-ului weather.com, șansele de ploaie sunt crescute în următoarele zile, așadar, asigurați-vă că sunteți pregătiți pentru schimbările vremii și bucurați-vă de festival, indiferent de vreme!

 


Miercuri, 19 iulie, vremea va fi variabilă. La orele prânzului, cerul va fi senin, temperaturile maxime atinse ajungând până în jurul valorii de 30 de grade Celsius. După-amiază, cerul va fi mai mult înnorat și sunt prognozate ploi și furtuni, începând cu ora 18 și până la miezul nopții. Temperaturile vor scădea, spre seară, până în jurul valorii de 21 de grade Celsius. 

După miezul nopții, cerul va fi înnorat, însă ploile se vor opri. Temperaturile vor continua să scadă până în jurul valorii de 17 grade, la primele ore ale dimineții. În prima parte a zile de joi, cerul va fi mai mult înnorat, însă nu sunt prognozate precipitații.


De la ora 11 până la ora 19, cerul este în mare parte noros, cu temperaturi care variază între 25 și 29 de grade Celsius. Sunt posibile și precipitații sub formă de furtuni în perioada 14-19, cu probabilitatea de ploaie variind între 49% și 73%. 

Peste noapte și vineri dimineață, cerul devine în cea mai mare parte senin, cu temperaturi care scad treptat de la 25 la 15 grade Celsius. Vremea pentru ziua de vineri, 21 iulie, se anunță predominant senină, cu temperaturi cuprinse între 15 și 24 de grade Celsius. 


Sâmbătă, 22 iulie, vremea se anunță agitată parcursul nopții, cu o probabilitate ridicată de averse și furtuni. Temperatura va scădea până la 16°C și există o șansă de 80% pentru precipitații.

Duminică, 23 iulie, ziua va începe cu o ploaie ușoară și temperaturi în jurul valorii de 28°C. În cursul zilei, șansele de ploiae se vor diminua, iar norii vor fi în scădere, lăsând loc pentru soare și cer senin în cea mai mare parte a după-amiezii. Temperatura maximă va atinge 28°C. Cerul va fi predominant senin în timpul nopții, temperatura va coborî până la 15°C.


Festivalul Electric Castle și istoria sa „ploioasă”

Electric Castle, celebrul festival muzical organizat în Bonțida, a devenit sinonim cu ploaia de-a lungul edițiilor sale anterioare, mai ales înainte de pandemie. În ciuda schimbării datei de desfășurare din iunie în iulie, în speranța unei vremi mai bune, festivalul a continuat să atragă averse de ploaie.

Există și o legendă care învăluie festivalul: vinovat pentru aceste ploi ar fi un ansamblu monumental amplasat pe o colină din Tăușeni, un sat învecinat cu Bonțida și parte a aceleiași comune. Se spune că acest lucru explică descărcările electrice frecvente din zonă, după 30 de ani de secetă și ploi sporadice.

Cu toate acestea, ploaia și noroiul nu au curmat niciodată buna dispoziție a festivalierilor, care, cu cizme de cauciuc în picioare și cu pelerinele de ploiae, dansau și cântau până dimineața.

Vremea de la festival a devenit rapid un motiv de glume pe Facebook, unde circulă deja zeci de fotografii cu mesaje amuzante. „Donează și tu pentru sinistrații Electric Castle” sau „S-a deschis sezonul la crap. Balta Bonțida”. Pentru a le arăta celor de acasă cât de bine se distrează, unii s-au rostogolit chiar în noroi, capturându-și momentele pline de distracție.

Monitorul de Cluj vă oferă zilnic prognoza meteo pentru localitatea Bonțida, dar și cele mai noi informații despre festivalul Electric Castle. Consultă secțiunea „Electric Castle” de pe monitorulcj.ro ca să fii la curent cu toate noutățile legate de festival.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cu ce să mergi la Electric Castle pentru a evita aglomerația? Recomandarea organizatorilor: „Folosiți trenul!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter