Electric Castle

Cu ce să mergi la Electric Castle pentru a evita aglomerația? Recomandarea organizatorilor: „Folosiți trenul!”

Opțiunile de transport în comun au fost extinse și îmbunătățite pentru a evita aglomerația la festivalul Electric Castle. Indiferent când vrei să mergi la festival, trenul este cel mai rapid mijloc de transport. La polul opus e mașina personală.

Când și cu ce să mergi la Electric Castle pentru a evita aglomerația? FOTO: Facebook/ Electric Castle Când și cu ce să mergi la Electric Castle pentru a evita aglomerația? FOTO: Facebook/ Electric Castle

 

 


Organizatorii Electric Castle anunță că au crescut numărul mijloacelor de transport în comun puse la dispoziția participanților, pentru a evita aglomerația înspre și dinspre festival. Aceste măsuri vor contribui la evitarea situației de la ediția de anul trecut, când în noaptea de vineri spre sâmbătă, festivalierii au stat ore în șir la coadă pentru a prinde un loc spre Cluj-Napoca.

 


Fie că preferați trenul, autobuzul sau mașina personală, există modalități adecvate pentru a ajunge la destinație.

Când și cu ce să mergi la EC pentru a nu sta blocat în trafic. FOTO: Organizatori

Cu trenurile Electric Castle sau CFR

Călătoria cu trenul este opțiunea cea mai avantajoasă pentru a ajunge la festival, întrucât nu este afectată de traficul rutier. În plus, numărul trenurilor dintre Cluj-Napoca și Bonțida a crescut cu 50% față de anul trecut.


Doar participanții la festival vor avea voie în acest tren. Trenul EC va opri în Jucu, unde vei urca într-un autobuz dedicat care te va duce la festival. Un bilet costă 25 LEI pentru călătoria completă de la Cluj la Bonțida. Biletele de tren pot fi achiziționate online. Trenurile EC au o capacitate limitată, așadar este indicat să achiziționați biletul în avans. La cumpărarea acestuia, veți alege data și ora plecării și biletul va fi valabil doar pentru acea călătorie.

De asemenea, în cele cinci zile de festival, orice tren CFR care trece pe aici va avea oprire la Bonțida. Ia trenul până la stația Bonțida. Odată ajuns la Bonțida, va trebui să parcurgi aproximativ 40 de minute pe jos până la intrarea în festival.


Orarul trenurilor care pleacă din Gara Cluj spre Bonțida: 

Miercuri: 17:00; 18:29;
Joi: 17:00; 18:06; 18:29; 20:00;
Vineri: 14:44; 16:05; 17:00; 18:06; 18:29; 20:00;
Sâmbătă: 14:44; 16:05; 17:00; 18:06; 18:29; 20:00;
Duminică: 14:44; 16:05; 17:00; 18:06.


Orarul trenurilor EC. FOTO: Organizatori

Cu autobuzul

De asemenea, a fost suplimentat numărul autobuzelor care îi vor transporta pe festivalieri din Cluj-Napoca în Bonțida și înapoi. Autobuzele pleacă de la Expo Transilvania și de la Iulius Mall, dar și din centrul localității Bonțida, non-stop, pe toată durata festivalului. Față de anul trecut, numărul autobuzelor a crescut cu 30% și organizatorii estimează că în orele de vârf, durata de așteptare nu va depăși 30 de minute.

O stradă întreagă va fi folosită anul acesta pentru umplerea a maxim cinci autobuze simultan, pentru evitarea formării cozilor. Biletele de autobuz pot fi cumpărate online sau din stațiile de autobuz. Un bilet de autobuz costă 25 LEI/cale și poate fi folosit pentru orice călătorie în timpul festivalului.

Primul autobuz din Cluj-Napoca pleacă în data de 19 iulie, la ora 11:00, iar ultimul autobuz din Bonțida: 24 iulie, ora 13:00.

Facilități la stația de autobuz Iulius Mall:

• Parcări dedicate la Iulius Mall care pot fi rezervate pe întreaga perioadă a festivalului. Veți plăti doar jumătate din prețul biletului de parcare prin aplicația YeParking.
• Punct de informare.
• Acces la toalete în Iulius Mall.
• Food court și băuturi la Iulius Mall.
• Acces facil prin autobuzele CTP.

Stații de autobuz la întoarcerea către Cluj-Napoca: stația de autobuz Aurel Vlaicu - lângă Expo Transilvania, Cinema Mărăști, Iulius Mall.

Cu mașina

Organizatorii Electric Castle îi îndeamnă pe participanți să lase mașina acasă și să folosească în schimb mijloacele de transport în comun.  

Cu toate acestea, festivalierii care aleg să meargă cu mașina sunt sfătuiți să împartă călătoria cu prietenii, iar dacă toate locurile vehiculului sunt ocupate la sosirea în festival, organizatorii vor oferi parcare gratuită. Această acțiune face parte din inițiativele festivalului de sustenabilitate pentru a reduce amprenta de carbon.

Graficul de mai jos prezintă gradul estimat de ambuteiaje de pe drumuri, pe baza experienței din anii precedenți. Dacă nu suportați aglomerația, evitați să ajungeți la EC în orele marcate cu roșu sau luați autobuzul/trenul.

Cele mai aglomerate intervale sunt semnalate cu roșu. FOTO: Organizatori

Principala rută de acces către festival este dinspre Răscruci (cu excepția rulotelor), nu Bonțida, traseul corect fiind semnalat prin indicatoare rutiere în drumul către castel. 

Accesul în festival cu mașina. FOTO: Organizatori

Biletul de parcare costă 50 LEI, iar numărul de locuri este limitat, deci vă recomandăm să achiziționați un bilet în avans de aici. Veți putea cumpăra bilete de parcare și la fața locului. Un bilet este valabil pentru o singură intrare în zona de parcare. Aceasta înseamnă că puteți lăsa mașina acolo pe întreaga perioadă a festivalului. Dacă părăsiți parcarea, va trebui să cumpărați un nou bilet de parcare la întoarcere.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Începe Electric Castle! Numere de telefon, informații și detalii practice pentru o experiență fără griji

abonare newsletter