Educație

Profesorii NU vor mai putea face meditații cu elevii de la clasă. O comisie îi va verifica și sancționa

Profesorii nu vor mai putea să facă meditații în particular cu elevii de la clasele la care predau. Va exista o comisie de inspecţie şcolară care va verifica și sancționa cadrele didactice care continuă să facă acest lucru.

Profesorii NU vor mai putea face meditații cu elevii de la clasă / Foto: pixabay.com

 

 


Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a spus marți că meditațiile reprezintă „un lucru obişnuit” în orice stat, însă trebuie respectate condiţiile de etică din partea profesorilor.

 


„O chestiune de bun-simţ - ca un profesor să nu facă meditaţii cu propriii elevi. Pe de altă parte, meditaţiile sunt un lucru obişnuit în orice stat al acestei lumi. Nu poţi împiedica un părinte să investească în educaţia propriului copil, dar trebuie respectate în acelaşi timp şi condiţiile de etică”, a spus ministrul la TVR 1.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Potrivit lui Cîmpeanu, va exista o comisie naţională de inspecţie care să verifice respectarea normelor de etică şi deontologie profesională.


„La nivelul legii vom ridica această interdicţie - noii legi a educaţiei care va rezulta pentru implementarea proiectului «România Educată» şi vom avea o comisie naţională de inspecţie şcolară cu prerogative de verificare a respectării normelor de etică şi deontologie. (...) Vom avea o comisie naţională, pentru prima oară, care va avea acest obiectiv: verificarea respectării normelor de etică şi deontologie profesională din partea cadrelor didactice.  Din această comisie vor putea să facă parte, spre exemplu, profesori de o probitate morală şi profesională fără cusur, profesori care să aibă şi experienţă şcolară”, a explicat demnitarul.

Astfel, comisia de inspecţie şcolară va ancheta profesorii care fac meditații cu elevii de la clasele la care predau și îi va sancționa.

CITEȘTE ȘI:

Ghidul profesorului care dă meditații: Cei care încasează bani, obligați să aibă casă de marcat

Profesorii clujeni, somați de ANAF să plătească IMPOZIT PE MEDITAȚII. Ce alte categorii de persoane sunt vizate?

Ultimele Stiri
abonare newsletter