Educație

Elevii ar putea studia module pentru acordarea primului ajutor și pentru situații de urgență, din septembrie 2023

Elevii ar putea studia la școală module de educație pentru situații de urgență și acordarea primului ajutor din septembrie 2023.

Elevii ar putea avea în școli module pentru acordarea de prim ajutor, din septembrie 2023 / Foto: depositphotos.com Elevii ar putea avea în școli module pentru acordarea de prim ajutor, din septembrie 2023 / Foto: depositphotos.com

 

 


Din septembrie 2023, elevii ar putea avea incluse în programa școlară și module de educație pentru situații de urgență și pentru acordarea de prim ajutor, anunță ministrul Educației Sorin Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook:

 


„În acord cu politica Ministerului Educației și obiectivele proiectului «România Educată» de a face învățarea relevantă pentru nevoile de viață ale copiilor și tinerilor - nu doar teorie, ci și abilități practice, apreciez deschiderea partenerilor guvernamentali, dar și disponibilitatea celor din mediul economic și din societatea civilă pentru promovarea unor module-pilot ce vor putea fi integrate în disciplina «Educație pentru viață» în planurile de învățământ la care se lucrează și care vor fi implementate începând cu septembrie 2023. Alături de module precum educație financiară, educație juridică, educație pentru sănătate, educație rutieră, educație pentru o alimentație sănătoasă, vor putea fi incluse și module de educație pentru situații de urgență și pentru acordarea de prim ajutor”, a anunțat ministrul Educației.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

De asemenea, elevii vor avea la dispoziție în școli un centru mobil cu echipamente inteligente:

„Salut inițiativa IGSU de a pune la dispoziția populației, începând din școli, un centru mobil (...). Centrul mobil este dotat cu echipamente inteligente ce simulează situații de urgență, beneficiind de un pachet inteligent pentru condiții meteo extreme, simularea realistă a unui cutremur ori incendiu, telefon inteligent pentru situații de urgență conectat la alte elemente de recuzită inteligente, simulând răspunsul unui operator de urgență.


Educația pentru situații de urgență ne ajută să reacționăm corect în astfel de situații, unde să sunăm, pe cine să informăm, ce să facem pentru a ne proteja, cum putem evita și gestiona panica și, în general, cum să acționăm logic, adecvat și eficient. Este foarte important să știm ce avem de făcut chiar dacă nu va fi niciodată nevoie (la fel cum în avion ni se repetă de fiecare dată măsurile în caz de urgență, deși unii dintre noi le știm pe de rost deja). În acest sens, este datoria Ministerului Educației să sprijine și să promoveze acest tip de programe”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Evaluare Națională, sesiunea mai 2022. Elevii din clasa a II-a vor susține MÂINE proba la matematică

Începe a doua ediție a „Zilelor Alumni” a UBB. Programe și evenimente dedicate absolvenților

Ultimele Stiri
abonare newsletter