Educație

Începe a doua ediție a „Zilelor Alumni” a UBB. Programe și evenimente dedicate absolvenților

Joi începe cea de-a doua ediție a „Zilelor Alumni” a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Vezi programul dedicat absolvenților UBB.

Începe a doua ediție a „Zilelor Alumni” a UBB / Foto: Facebook - Universitatea Babeș-Bolyai

 

 


Cea de-a doua ediție a „Zilelor Alumni” a Universității Babeș-Bolyai va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 12 - 14 mai 2022.

 


„Zilele Alumni” are ca scop reînvierea relației instituției cu absolvenții săi, de a oferi acestora un prilej de a se reîntâlni cu foștii colegi și profesori, respectiv, de a-i invita să reviziteze locurile îndrăgite din studenție, potrivit reprezentanților UBB.

UBBTalks la Gala de Premiere

Evenimentul își deschide porțile pe 12 mai la ora 18.00, iar în cadrul festivității va lua cuvântul rectorul UBB, Daniel David, și prorectorul responsabil cu alumni, Alexandra Muțiu.


Mai apoi, absolvenții de prestigiu ai Universității vor relata despre anii de studenție și despre cariera parcursă după studii:

  • Ramona Iulia Chiriac, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene la București,
  • Simona Miculescu, Delegatul permanent al României la UNESCO
  • Vasile Dîncu, Ministrul Apărării Naționale, România
  • Bianca Muntean, Consul onorific al Republicii Estonia la Cluj-Napoca
  • Robert Octavian Grasin, Leader al Centrului de Inginerie BOSCH
  • Ciprian Teleman, cercetător, consultant, fost Ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării

După premierea alumnilor de onoare ai facultăților, festivitatea de deschidere se va încheia cu o masă rotundă pe tema „Noua pedagogie universitară post Covid” condusă de conf. univ. Adina Elena Glava, prodecan al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației. 


Program „Alumni Days”:

Program Alumni Days / Foto: UBB

Tururi ghidate gratuite în centrul istoric al orașului

Totodată, absolvenții universității sunt invitați să viziteze, gratuit în mod ghidat sau individual, muzeele universității, vineri, 13 mai, începând cu ora 10:00.

De la ora 14:00, lect. univ. Cosmin Rusu, profesor la Facultatea de Istorie și Filosofie, îi așteaptă pe cei interesați la un tur pietonal ghidat în centrul Clujului.


Doritorii sunt rugați să se înregistreze prin completarea formularului disponibil la adresa https://forms.gle/bHiBoMPPXPTdZDby7.

Pe lângă aceste acțiuni, în zilele de joi și vineri, facultățile Universității își așteaptă absolvenții și studenții la diverse programe și evenimente dedicate alumnilor.

Cinema și teatru în aer liber

Activitățile zilei de sâmbătă se vor derula în Parcul Iuliu Hațieganu, unde participanții pot alege din multitudinea activităților sportive și de agrement. Între orele 10:00-14:00 organizațiile studențești se reunesc într-un târg de voluntariat cu scopul de a atrage studenții doritori de a obține experiență profesională încă din timpul anilor universitari.

La ora 13:00 studenții Facultății de Teatru și Film vor prezenta piesa de teatru commedia dell-arte intitulată „Lumea Nouă”, după care vor concerta formațiile și corurile universității.  De la ora 17:30 publicul va putea viziona în aer liber scurtmetraje regizate de studenții Facultății de Teatru și Televiziune, premiate la diferite festivaluri din țară și străinătate.  Ziua se va încheia cu o petrecere în aer liber cu DJ Raoul.

Programul detaliat se actualizează permanent pe pagina web a evenimentului: https://alumni.ubbcluj.ro/alumni-days/.

CITEȘTE ȘI:

Universitatea Babeș-Bolyai organizează cea de-a doua ediție a festivalului „Zilele Alumni”

Cercetătorii UBB, marii câștigători în cadrul competiției Real Impact Awards 2021 pentru impactul cercetării în societate

Ultimele Stiri
abonare newsletter